Abramov se ne bo pritožil na ponovno podaljšanje pripora

Na obravnavi je izjavil, da se bo poročil z Julijo Adlešič, prvoobtoženo v zadevi odrezana roka.
Fotografija: Po mnenju sodnega senata so pri Abramovu še vedno izpolnjeni vsi trije priporni pogoji, to je utemeljen sum storitve kaznivega dejanja, ponovitvena nevarnost in sorazmernost ukrepa. FOTO: Igor Mali/Slovenske novice
Odpri galerijo
Po mnenju sodnega senata so pri Abramovu še vedno izpolnjeni vsi trije priporni pogoji, to je utemeljen sum storitve kaznivega dejanja, ponovitvena nevarnost in sorazmernost ukrepa. FOTO: Igor Mali/Slovenske novice

Na današnjem nadaljevanju glavne obravnave v tako imenovani zadevi odrezana roka je sodni senat soobtoženemu Sebastienu Abramovu znova za dva meseca podaljšal pripor. Že pred odločitvijo je Abramov sodnici Marjeti Dvornik predlagal, naj mu pripor podaljšajo kar do konca sojenja, da se zgodba ne ponavlja vsaka dva meseca. Na odločitev se tudi ne bo pritožil.Sodnica Dvornikova je pojasnila, da so po mnenju sodnega senata pri Abramovu še vedno izpolnjeni vsi trije priporni pogoji, to je utemeljen sum storitve kaznivega dejanja, ponovitvena nevarnost in sorazmernost ukrepa. Glede obtoženčevega predloga, da bi ostal v priporu do konca postopka, pa je odgovorila, da je sodišče dolžno vsaka dva meseca preveriti priporne pogoje.

Tožilec Sedin Kičin je po pričakovanju pritrdil odločitvi sodnega senata o ponovnem podaljšanju pripora. Abramov zagovornik Mitja Pavčič pa je dejal, da bo glede tega upošteval željo svojega klienta. Za popestritev obravnave pa je dodobra poskrbel Abramov z izjavo, da se bo poročil s svojo partnerko Julijo Adlešič, ki je sicer prvoobtožena v zadevi odrezana roka.
 

Kdaj poroka, »bomo še videli«


Dodal je, da zaradi pripora nima stika z Adlešičevo, zato se je odločil, da bo kar na sodišču odgovoril na njeno vprašanje, ali se želi z njo poročiti. Sodnica je na Abramovo razlago pripomnila, da je obtoženi »izkoristil situacijo«. Adlešičeva pa je ob odhodu s sodišča na novinarsko vprašanje, kdaj bo poroka, odgovorila, da »bomo še videli«.

Sicer je danes pričal Gašper Cesar, ki je kot uslužbenec zavarovalnice Merkur dobil v reševanje primer Adlešičeve in njene poškodbe. Dejal je, da se mu je v tem primeru zdel sumljiv splet nenavadnih okoliščin: da se je poškodba zgodila le dober mesec po sklenitvi zavarovanja, da je bila Adlešičeva v osebnem stečaju, sama narava poškodbe ter da Adlešičeva kot zavarovanka ni bila tudi skleniteljica zavarovanja.

Julija Adlešič si je januarja lani pri žaganju vej s krožno žago odrezala levo roko. FOTO: Igor Mali/Slovenske novice
Julija Adlešič si je januarja lani pri žaganju vej s krožno žago odrezala levo roko. FOTO: Igor Mali/Slovenske novice

 

Adlešičeva znova zatrdila, da je šlo za nesrečo


Abramov je Cesarjevo pričanje pospremil z besedami, da zavarovalnice na veliko oglašujejo nezgodna zavarovanja, ko pa do pride do nesreče, kot se je zgodila Adlešičevi, pa se želijo na vse načine izogniti plačilu zavarovalnine. Tudi Adlešičeva je ob odhodu s sodišča v izjavi za medije znova zatrdila, da se ji je zgodila nesreča in da z njo ni nihče manipuliral.

Obtožnica Abramovu, njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču ter prvoobtoženi Adlešičevi očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskićeva in Adlešičeva so obtoženi po pet kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Abramova in Adlešičevo so priprli 8. marca lani. Pred tednom dni je sodni senat Adlešičevi pripor nadomestil s hišnim priporom.

Preberite še: