Iz potopljene Morske deklice potegnili še štiri trupla

Dva tedna po tragični nesreči južnokorejskih turistov in članov posadke so potopljeno ladjico dvignili z dna. Štiri osebe ostajajo pogrešane.
Fotografija: Danes je dvig potopljene ladjice le uspel. Zatem so jo naložili na tovorno plovilo, s katerim jo bodo odpeljali v industrijsko pristanišče Csepel na jugu madžarske prestolnice. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Danes je dvig potopljene ladjice le uspel. Zatem so jo naložili na tovorno plovilo, s katerim jo bodo odpeljali v industrijsko pristanišče Csepel na jugu madžarske prestolnice. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Dva tedna po tragičnem 29. maju, ko se je na Donavi v Budimpešti turistična ladjica Mermaid (Morska deklica) po trku z ladjo Viking potopila v vsega nekaj sekundah, jo je madžarskim reševalcem le uspelo dvigniti z dna reke. Kot je novinarjem izjavil predstavnik policistov Kristof Gal, so v njej našli še štiri trupla žrtev nesreče.

Prav toliko žrtev še vedno iščejo. Nesreča je skupno zahtevala 28 življenj, od tega 26 južnokorejskih turistov in dveh članov posadke. Nesrečo je preživelo sedem potnikov.Trupla, ki so jih našli danes, so identificirali. Neuradno so to kapitan ladjice in trije turisti, med njimi šestletna deklica, ki je bila edini otrok na krovu.

FOTO: Lisi Niesner/Reuters
FOTO: Lisi Niesner/Reuters


Povečan pretok Donave in slaba vidljivost sta reševalcem in potapljačem dolgo preprečevala dvig ladjice. Kot je agenciji Reuters povedal potapljač Zoltan Papp, zadnji, ki se je ob dvigovanju ladjice potopil, je bila vidljivost v reki lahko omejena tudi na zgolj deset centimetrov. Kot je dodal, so podvodno delo končali včeraj.

Danes je dvig le uspel, zatem so ladjico naložili na tovorno plovilo, s katerim jo bodo odpeljali v industrijsko pristanišče Csepel na jugu madžarske prestolnice.

FOTO: Marko Djurica/Reuters
FOTO: Marko Djurica/Reuters