Na plaži je mladoletnik potegnil nož in zabodel

Sojenje najstniku poteka za zaprtimi vrati, saj je poskus uboja zagrešil lani še mladoletni storilec.
Fotografija: Sodijo mu na okrožnem sodišču v Kopru. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Sodijo mu na okrožnem sodišču v Kopru. FOTO: Marko Feist

Senat okrožnega sodišča v Kopru, ki mu predseduje okrožna sodnica Tatjana Pavlovec, je dobil primer poskusa uboja, ki naj bi ga julija lani zagrešil takrat še mladoletni storilec. Primer poteka za zaprtimi vrati sodne dvorane.

Na območju koprske policijske uprave zadnje dve leti niso obravnavali uboja ali umora, ki bi ga izvedla mladoletna oseba. A ni veliko manjkalo, pa bi julija lani poročali o sporu, ki bi se končal z mrtvim 19-letnikom. Koprski policisti so nam potrdili, da je 10. julija lani, malo pred tretjo uro zjutraj, prišlo do pretepa več oseb. Mladina se je stepla na portoroški centralni plaži, takrat 17-letni fant, ki je med tem postal polnoleten, pa je potegnil nož in ga zaril dovolj globoko v telo 19-letnika, da je ta utrpel hude poškodbe. S plaže so hudo ranjenega odpeljali v bolnišnico, kjer so mu zdravniki rešili življenje, mladoletniku, ki ga je poskusil ubiti, pa so odvzeli prostost.

Kriminalisti službe kriminalistične policije iz Kopra so ga ovadili zaradi poskusa uboja, zaradi katerega storilcu sicer grozi med pet in petnajst let zapora. Policisti so dan po dogodku sicer skopo poročali, da je prišlo do prepira in pretepa ter da so v zvezi s tem mladoletniku odvzeli prostost. Na naša vprašanja pa so v torek dogodek potrdili. O predobravnavnem naroku in glavnih obravnavah sodišče na svoji spletni strani javnosti ni obvestilo, oziroma je ne obvešča, saj sojenje zaradi takrat mladoletnega nasilneža poteka za zaprtimi vrati koprskega okrožnega sodišča. Če bo 18-letniku krivda dokazana, mu grozi tudi zaporna kazen.

Preberite še: