Policisti rešili moškega, ki je padel s strunjanskega klifa

Moški je v temi zdrsnil po klifu na območju Mesečevega zaliva približno pet metrov in padel na kamnito plažo.
Fotografija: Ob prihodu na območje Mesečevega zaliva sta policijski patrulji začeli pregled terena in čez nekaj minut pod klifom pod Strunjanskim križem opazili osebo, ki je negibna ležala na obali in klicala na pomoč. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Ob prihodu na območje Mesečevega zaliva sta policijski patrulji začeli pregled terena in čez nekaj minut pod klifom pod Strunjanskim križem opazili osebo, ki je negibna ležala na obali in klicala na pomoč. FOTO: PU Koper

Policisti postaje pomorske policije Koper so včeraj okoli 20.30 na območju Mesečevega zaliva v Strunjanu priskočili na pomoč 54-letniku, ki je med hojo padel s klifa. Reševalna ekipa je moškega prestavila na nosila in na policijsko plovilo, ponesrečenca so na glavnem pomolu v Izoli predali reševalni ekipi, ki ga je odpeljala v bolnišnico.

image_alt
Policisti pred Piranom rešili jadrnico s tremi člani posadke


Ob prihodu na območje Mesečevega zaliva sta policijski patrulji začeli pregled terena in čez nekaj minut pod klifom pod Strunjanskim križem opazili osebo, ki je negibna ležala na obali in klicala na pomoč, so danes sporočili iz Policijske uprave Koper.


Poškodovan 54-letnik iz Dobrne


Zaradi nedostopnega terena sta člana posadke skočila v morje in odplavala proti ponesrečencu. Takoj sta preverila njegovo stanje in o tem obvestila policiste na plovilu, ki sta informacije o stanju osebe predala reševalcem. Policista sta ponesrečenca začasno oskrbela. Ponesrečeni je bil pri zavesti in poškodovan. Preostala policista sta medtem pripravila plovilo za ponesrečenca in hkrati usmerjala reševalno ekipo, koprske poklicne gasilce, reševalce in piranske policiste na kraj.

FOTO: PU Koper
FOTO: PU Koper


Reševalna ekipa je oskrbela ponesrečenca. 54-letnika iz Dobrne so položili na nosila, policisti in gasilci pa so ga prenesli po morju na policijsko plovilo. Zatem so ga skupaj z zdravnico in gasilcem nemudoma prepeljali do glavnega pomola v Izoli, kjer so ga predali reševalni ekipi na kopnem, ta pa ga je odpeljala v Splošno bolnišnico Izola na nadaljnje zdravljenje.

Partnerka poškodovanca je kasneje v razgovoru pojasnila, da sta hodila po poti ob morju. Ker je bil mrak, sta si svetila z mobilnim telefonom, med hojo zgrešila smer in zašla do klifa. Mož, ki je hodil prvi, je zdrsnil po klifu približno pet metrov in padel na kamnito plažo. Partnerka pa je obvestila regijski center za obveščanje, od koder so obvestili policijo, so že zapisali na policiji.

FOTO: PU Koper
FOTO: PU Koper