Policija aretirala še dva osumljenca, ki naj bi pomagala premiku trupla

Neuradno naj bi šlo za očeta in brata enega od osumljencev za umor dveletne Danke Ilić.
Fotografija: Policisti preiskujejo območje deponije. FOTO: Pixsell
Odpri galerijo
Policisti preiskujejo območje deponije. FOTO: Pixsell

V Srbiji se nadaljuje iskanje trupla dveletne deklice Danke Ilić, ki je izginila v naselju Banjsko polje, za njo pa je deset dni potekala obsežna iskalna akcija. Osumljencema, ki naj bi deklico ubila, je višje državno tožilstvo v Zaječarju zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora v sostorilstvu danes po zaslišanju odredilo pripor do 30 dni.

Tožilstvo je 50-letnima osumljencema iz Bora pripor odredilo zaradi nevarnosti pobega, možnosti vplivanja na priče, uničenja ali odstranitve sledi storitve kaznivega dejanja ter zaradi vznemirjanja javnosti. Eden od njiju je med zaslišanjem, na katero so ju privedli sinoči, kaznivo dejanje v celoti priznal, drugi pa je molčal, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Dveletna Danka Ilić. FOTO: Facebook/Jovana Dragomirovic
Dveletna Danka Ilić. FOTO: Facebook/Jovana Dragomirovic
Danka je izginila minuli torek v naselju Banjsko polje blizu mesta Bor. Osumljenca naj bi z avtom trčila v deklico in njeno truplo odvrgla na odlagališču odpadkov. Trenutno še vedno poteka iskanje posmrtnih ostankov deklice, poroča N1 Srbija.

Policija je medtem aretirala še dve osebi, ki sta osumljeni, da sta pomagali pri premiku trupla deklice z odlagališča odpadkov na za zdaj še neznano lokacijo na območju mesta Bor. Po navedbah srbskega notranjega ministrstva je bil za dvojico odrejen 48-urni pripor.

Neuradno naj bi šlo za očeta in brata enega od osumljencev za umor dveletne Danke. Kot še poroča srbski N1, bodo na tožilstvu zaslišali tudi preostale družinske člane.

Kmalu po izginotju deklice so srbski policisti podrobno preiskali območje okoli hiše njene družine in širše okolice. Preiskavo so razširili na ozemlje celotne države ter po objavljenem videoposnetku še na Avstrijo.

V sredo se je v iskanje vključila tudi slovenska policija. Interpol pa je za deklico razpisal rumeno tiralico, ki velja za iskanje pogrešanih oseb. Smrt pogrešane deklice je nato v četrtek potrdil srbski predsednik Aleksandar Vučić.

Preberite še: