Zagoreli trije tovornjaki, policija preiskuje sum kaznivega dejanja

Na parkirišču ob Drabosnjakovi ulici v Šiški so nekaj pred 4. uro zjutraj gorela štiri tovorna vozila.
Fotografija: Ob 3.50 so na parkirišču ob Drabosnjakovi ulici v Šiški v Ljubljani gorela štiri tovorna vozila. FOTO: Pgd Zgornja Šiška/
Odpri galerijo
Ob 3.50 so na parkirišču ob Drabosnjakovi ulici v Šiški v Ljubljani gorela štiri tovorna vozila. FOTO: Pgd Zgornja Šiška/

Ljubljana - Na parkirišču ob Drabosnjakovi ulici v Šiški so ob 3.50 uri zjutraj, iz za zdaj še nezanega vzroka zagorela štiri tovorna vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja je policija ugotovila, da so zgorela tri tovorna vozila in prikolica, zaradi požara pa je bilo poškodovano še eno tovorno vozilo in dva priklopnika (hladilnika). V požaru je po nestrokovni oceni nastalo za več deset tisoč evrov materialne škode. Po podatkih policije pa ni bila poškodovana nobena oseba. 

Policisti in kriminalisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo, saj so podani sumi kaznivega dejanja poškodovana tuje stvari in povzročitve splošne nevarnosti.

V požaru je izteklo od 1000 do 1500 litrov goriva, uničeni so bili tudi elektroenergetski vodi nad tovornimi vozili, so zapisali v poročilu Centra za obveščanje RS.

Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Zg. Šiška, ki so požar pogasili. FOTO: Pgd Zgornja Šiška/
Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Zg. Šiška, ki so požar pogasili. FOTO: Pgd Zgornja Šiška/


Posredovali so gasilci Gasilske brigade Ljubljana in PGD Zgornja Šiška, ki so požar pogasili in prečrpali okrog 600 litrov goriva. V požaru so bili uničeni elektro energetski vodi, ki so potekali nad tovornimi vozili. V požaru je izteklo od 1000 do 1500 litrov goriva.

Zaradi iztekanja goriva in morebitnega onesnaženja zemlje pa je bila obveščena pristojna inšpekcijska služba. Inšpektor za okolje in prostor je preveril okoliščine izliva goriva na makadamsko parkirišče. Za sanacijo kontaminirane zemlje in odvoz bo poskrbel najemnik zemljišča.

V požaru so bili uničenit tudi elektro energetski vodi, ki so potekali nad tovornimi vozili. FOTO: Pgd Zgornja Šiška/
V požaru so bili uničenit tudi elektro energetski vodi, ki so potekali nad tovornimi vozili. FOTO: Pgd Zgornja Šiška/