Franc Jurša: poslanci Desusa poenoteni

Ali bodo v prihodnje opozicija ali bodo sodelovali s koalicijo, se v poslanski skupini niso pogovarjali, pravi Jurša.
Fotografija: Vodja poslancev Desusa Franc Jurša. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Vodja poslancev Desusa Franc Jurša. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Člani poslanske skupine Desusa smo se poenotili, da bomo še naprej delovali v eni poslanski skupini, je povedal njen vodja Franc Jurša. O tem, ali bodo v prihodnje opozicija ali bodo sodelovali s koalicijo, se po njegovih besedah niso pogovarjali. O odprtih vprašanjih, tudi prihodnjem delovanju, se bodo pogovorili z vodstvom stranke.

Člani poslanske skupine Desusa so se namreč na današnji seji poslanske skupine pogovarjali tudi o prihodnjem delovanju stranke.

Jurša je v izjavi za medije po seji povedal, da so se dogovorili, da bodo v poslanski skupini delovali vsi poslanci dosedanje poslanske skupine. Poudaril je, da je v poslovniku DZ in poslovniku poslanske skupine opredeljeno, kdo je njen član.

Poslanca Roberta Polnarja so namreč izločili iz stranke. »Robert Polnar ni dal odstopne izjave in je še vedno, na nek način, član poslanske skupine,« je dejal Jurša.

Poslanec Branko Simovič je sicer danes dejal, da imajo v stranki tri struje. Glede tega je Jurša danes povedal, da sam ne bi govoril o strujah, ampak o različnih razmišljanjih.

»Danes smo poskušali poenotiti naša stališča. Uspeli smo se poenotiti na tej točki, da bomo še naprej delovali skupaj v poslanski skupini in da bomo opravili pogovor z vodstvom stranke, da si predstavimo posamezna stališča. Nekatera stališča poslanske skupine se pač razlikujejo od stališča vodstva stranke. Mislim, da z dialogom lahko to tudi uskladimo,« je povedal.

Glede napovedanega pogovora z vodstvom stranke je pojasnil, da imajo precej odprtih vprašanj. Vsebine teh pa danes ni želel komentirati.

Na vprašanje, ali je glavna dilema, ali naj poslanska skupina z dosedanjo vlado sodeluje na podlagi posebnega sporazuma ali naj bo del opozicije, pa je Jurša odgovoril, da se o tem danes niso pogovarjali. »O tem vprašanju bomo verjetno spregovorili z vodstvom stranke,« je dodal.

Po njegovih besedah pa poslanci Desusa danes tudi niso razpravljali o morebitni novi vložitvi konstruktivne nezaupnice.

Preberite še:

Komentarji: