Jure Leben izstopil iz SMC, poslanci so se seznanili z njegovim in Fakinovim odstopom

Okoljski minister bo opravljal tekoče posle, zadolžitve Sama Fakina pa začasno prevzema premier.
Fotografija: Leben je o izstopu iz stranke redkobeseden. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Leben je o izstopu iz stranke redkobeseden. FOTO: Roman Šipić/Delo

Ljubljana – Minister za okolje in prostor v odhodu Jure Leben je izstopil iz stranke SMC. Več ni hotel komentirati, napovedal je le, da se vrača na prejšnje delovno mesto, kjer je med ministrovanjem imel zamrznjeno pogodbo. Po tem, ko bodo poslanci potrdili novega ministra, se bo torej vrnil v družbo BLS Sinergije, ki je registrirana v Portorožu in se ukvarja s poslovnimi usmeritvami. Še vsaj dva tedna bo Leben zaradi poškodbe noge sicer na bolniški.Zajc uživa premierovo podporo za povišanje na ministrsko funkcijo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Zajc uživa premierovo podporo za povišanje na ministrsko funkcijo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Državni zbor se je danes seznanil z njegovim odstopom. Premier Marjan Šarec ga je o tem obvestil 13. marca.

Tedaj je dejal, da odstop sprejema s težkim srcem, Leben pa je poudaril, da odhaja s čisto vestjo. Po dogovoru bo Leben na ministrstvu vodil tekoče posle, vse dokler poslanci ne bodo potrdili njegovega naslednika.

Njegova zdaj že bivša stranka za ta položaj predlaga sedanjega državnega sekretarja na okoljskem ministrstvu, nekdanjega poslanca Simona Zajca.

Stranko so v minulem letu zapustili že Branko Zorman, Bojan Krajnc in Boris Koprivnikar.

Fakina bo predvidoma nasledil prvi mož ljubljanskega UKC <a href=Aleš Šabeder. FOTO: Leon Vidic/Delo" img_id="1647462"/>
Fakina bo predvidoma nasledil prvi mož ljubljanskega UKC Aleš Šabeder. FOTO: Leon Vidic/Delo
Funkcija pa je danes prenehala Samu Fakinu, ministru za zdravje, čigar posle bo do imenovanja novega ministra za ta resor začasno prevzel premier.

Za to mesto se bo potegoval Aleš Šabeder, prvi mož UKC Ljubljana. Poslancem, članom odbora za zdravstvo, se bo predstavil v petek.

Preberite še:

Komentarji: