Karl Erjavec o standardih predsednika vlade: »Lahko bi znova imenovali Petra Vilfana«

Na napoved premiera, da pred kongresom Desusa, ki bo 18. januarja, ne namerava sprejeti odločitve o kmetijski ministrici, prvak Desusa Karl Erjavec odgovarja, da je očitno drastično znižal standarde zaupanja v ministre in državne sekretarje.
Fotografija: Karl Erjavec se pravi, da se bosta morala s predsednikom vlade Marjanom Šarcem po kongresu Desusa pogovoriti. FOTO: Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Karl Erjavec se pravi, da se bosta morala s predsednikom vlade Marjanom Šarcem po kongresu Desusa pogovoriti. FOTO: Blažž Samec/Delo

Ljubljana – Premier Marjan Šarec je v pogovoru za Dnevnik namreč napovedal, da bo ukrepal le, če bo od pristojnih organov dobil tehtne dokaze zoper ministrico Aleksandro Pivec. »Ne bom pa ministrov menjaval zato, da bom komur koli lajšal delo pri kandidaturi za predsednika stranke,« je bil oster še premier, ki je že večkrat poudaril, da je z njenim delom zadovoljen.

Najverjetneje zanj ne bo ključna niti odločitev protikorupcijske komisije (KPK), saj Pivčeva ni pravočasno prijavila dohodka iz projekta SRIPT, ampak je to storila šele po razkritju v medijih. Premier namreč odgovarja, da je ministrica že navedla, da bo globo, če bo izrečena, poravnala. Pivčeva njegove besede razume kot zaupnico svojemu delu na kmetijskem resorju, hkrati pa spoštuje njegovo nevmešavanje v strankarske zadeve.

Na drugi strani pa ob »nižanju standardov« Karl Erjavec, ki ne skriva želje po odhodu njegove protikandidatke za predsednico stranke, omenja, da bi lahko kot državnega sekretarja spet imenovali tudi Petra Vilfana, saj je po njegovih besedah »on moral odstopiti za manjšo zadevo, pa še vso neplačano razliko v davku je plačal prostovoljno«.

Se pa Erjavec strinja s premierom, da se bosta morala pogovoriti po kongresu, ko bodo v Desusu odločili o novem vodstvu. Podobno zgodbo je pričakovati tudi v primeru ministrice – trenutno pravi, da se osredotoča predvsem na okrevanje ter delo v resorju in vodenje kampanje –, saj se ob trenutnih napetostih zdi obstoj obeh protikanidatov v isti stranki in isti vladi – ne glede na izbiro novega predsednika v Desusu – najmanj zelo težaven.

Preberite še:

Komentarji: