Od srede do srede: O brexitu in umoru savdskega novinarja

Poziciji Velike Britanije in EU sta zelo jasni. O čem se je torej sploh še mogoče pogajati?
Fotografija: Britanska premierka Theresa May FOTO: AFP
Odpri galerijo
Britanska premierka Theresa May FOTO: AFP

Ob vrhu EU, kjer voditelji 27 članic v Bruslju od britanske premierke Therese May pričakujejo konkretne predloge za nadaljevanje pogajanj o brexitu, sta se tej temi posvetila tudi Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš.

»Pozicija Therese May je, da iz EU izstopijo v vsakem primeru in se o tem ne pogovarjajo, obenem pa bi želeli ohraniti vse privilegije, Evropa pa odgovarja, da to pod nobenim pogojem ni mogoče. Obe poziciji sta torej zelo jasni. O čem se je torej sploh še mogoče pogajati,« se sprašuje Markeš. Smo pred problemom, ki je nerešljiv, situacijo povzame Žerdin.Zanimivo je vprašanje ozadja te trme. Zakaj riniti z glavo naprej skozi luknjo, skozi katero ni mogoče prodreti? »Najboljše bi bilo imeti še en referendum,« meni Markeš.

Komentatorja spregovorita tudi o umoru savskega novinarja Džamala Hašodžija. »V letu dni imamo na območju dobrih 1.000 kilometrov od nas štiri tovrstne zločine, ki kažejo na to, v kolikšni meri so novinarji trn v peti oblastem, izpostavi Žerdin.

***

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljejo na elektronski naslov internet@delo.si. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.

Preberite še:

Komentarji: