Premier Marjan Šarec: Larifari, kvazi afera, fake news*

Prepričan je, da KNOVS spet zlorablja svoja pooblastila za politične namene.
Fotografija: Premier Marjan Šarec je ob prihodu na vrh EU komentiral tudi notranjepolitična vprašanja. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
Odpri galerijo
Premier Marjan Šarec je ob prihodu na vrh EU komentiral tudi notranjepolitična vprašanja. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP

Bruselj - »To je še vedno sedenje na dveh stolih,« je premier v odstopu in vodja LMŠ Marjan Šarec ocenil sklep SMC, naj njihov predsednik Zdravko Počivalšek nadaljuje pogovore o oblikovanju vlade z Janezom Janšo.  

Premier se sicer v Bruslju udeležuje vrha EU o prihodnjem sedemletnem proračunu. Ob prihodu na vrh je komentiral tudi aktualne notranjepolitične teme.



Šarec je prepričan, da »vsako sedenje za mizo tam, zmanjšuje veselje na tej strani«. Počivalškov tvit, po katerem bi tisti, ki so državo z odstopom spravili »v ler«, morali prepustiti šofiranje avta drugim, ne razume kot njegovo odločitev za Janšo. »Bomo videli. Ni še nič dogovorjenega, kot vem,« je povedal.


 

»Knovs je čisto politično telo«


Očitke o vohunjenju kriminalistov za člani strank je označil za »en velik larifari, spet en fake news*, ki so ga sprožili, da bi verjetno, po mojem mnenju, tudi lahko pogledali, kako daleč je že preiskava glede Dijane Đuđić in financiranja stranke SDS«.

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) je po njegovih besedah v tem mandatu že večkrat zlorabila svoja pooblastila za politične namene in ni strokovno telo, saj ga vodi opozicija. »To je čisto politično telo,« je ocenil.

Očitki naj bi bili »kvazi afera, kjer se hoče vse obesiti na gospoda Damirja Črnčeca in kabinet predsednika vlade, ki z vsem skupaj nima nič«.


 

Če policisti ustavijo sina politika, ne bi smeli delati škandalov


Žalostno je, da je predsednik kake stranke nasedel ali sam začel govoriti o tem. »To so zgolj natolcevanja, govorice. Ne moremo si dovoliti, da poslanci kar hodijo na neodvisne institucije, na policijo, in jo obtožujejo, da vohuni za politiki,« je ocenil Šarec.

Tudi če policisti ustavijo sina politika, ne bi smeli delati škandalov. »Zadnjič so ustavili ministra Boštjana Poklukarja, ki je varovana oseba. Ni niti sam vozil. So ustavili, opravili kontrolo in – kaj potem. To je normalno. Če ustavijo nekoga v pozni uri, ko je šel iz lokala, ga legitimirajo in postavijo vprašanja, kot jih vsakemu državljanu; preverjajo, ali je psihofizično sposoben za nadaljnjo vožnjo, ne moremo iskati zarot. Lepo vas prosim,« je pojasnjeval Šarec.

* lažna novica

Komentarji: