Uroš Urbanija na čelo Planeta TV?

Več podrobnosti naj bi bilo znanih konec meseca, a dosedanji odgovorni urednik se je že poslovil od ekipe.
Fotografija: »Govoric ne komentiram,« nam je na vprašanje o tem, ali res prihaja na Planet TV z začetkom meseca, odgovoril Urbanija. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
»Govoric ne komentiram,« nam je na vprašanje o tem, ali res prihaja na Planet TV z začetkom meseca, odgovoril Urbanija. FOTO: Črt Piksi/Delo

Uroš Urbanija, nekdanji direktor urada za komuniciranje v Janševi vladi in razrešeni direktor TV Slovenija, naj bi se po informacijah, ki krožijo znotraj medijske hiše Planet TV, zavihtel na njeno čelo. »Govoric ne komentiram,« nam je dejal Urbanija. Tudi na druga vprašanja ni želel odgovarjati.

Več podrobnosti naj bi bilo znanih konec meseca, a dosedanji odgovorni urednik Mirko Mayer se je že poslovil od ekipe. Slišati je, da naj bi postal svetovalec na ravni skupine.

»Odgovore povezane s kadrovsko politiko medijske hiše Planet TV, bomo sprva komunicirali interno - našim zaposlenim, nato pa bo o morebitnih spremembah obveščena tudi javnost,« so nam odgovorili s Planet TV.

image_alt
Uroš Urbanija je razrešen, svet zavoda je k temu podal soglasje

Planet TV je sicer v lasti madžarske družbe TV2 Adria, ki je televizijo za pet milijonov evrov pred tremi leti odkupila od Telekoma.

Vse od takrat se zato pojavljajo špekulacije o možnosti povezovanja te televizije z Janševim medijskim projektom, kamor jim je prav tako uspelo pritegniti madžarske investitorje, ki pa so se v večini tudi že umaknili.

Urbanija je bil, preden je postal direktor TV Slovenija in pred tem direktor urada za komuniciranje v Janševi vladi, urednik notranjepolitičnega uredništva in namestnik odgovornega urednika na Slovenski tiskovni agenciji, odgovorni urednik MMC RTVS in urednik informativne oddaje Danes na Planetu TV. Bil je tudi prvi odgovorni urednik Nove24TV.

S funkcije na RTV Slovenija ga je razrešila aktualna uprava, ker je po njihovi oceni kršil pooblastilo, ki mu ga je predal prejšnji vršilec dolžnosti generalnega direktorja Andrej Grah Whatmough.

Preberite še:

Komentarji: