V četrtek potrdili deset okužb: veliko je uvoženih primerov

Testirali so 753 oseb, 24 oseb se zaradi covida-19 zdravi v bolnišnici.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic/Delo

V četrtek so testirali 753 oseb in odkrili deset okužb s koronavirusom. Število hospitaliziranih oseb zaradi bolezni covid-19 je 24, štiri osebe se zdravijo na intenzivni negi, navaja vlada. Eno osebo so odpustili iz bolnišnice. 



V četrtek ni bilo nobene smrti bolnika s covidom-19, skupno število umrlih tako ostaja 125. Po podatkih Sledilnika za covid-19 so doslej potrdili 2233 okužb, aktivnih primerov okužb pa je 181. Doslej so opravili 135.087 testov na novi koronavirus.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so pojasnili, da se je situacija torej zdaj izboljšala, da je primerov manj. Manj je sekundarnih okužb, več pa uvoženih. V zadnjem tednu so potrdili 21 uvoženih primerov, več kot polovica iz Hrvaške, iz drugih držav pa je šlo za posamezne uvožene države, je povedala epidemiologinja Marta Grgič Vitek. Okužbe so zaznali pri mladih do 24 leta, ki so bili udeleženci množičnih zabav, kjer je možnosti za okužbo veliko. Na NIJZ so znova pozvali, naj pred odhodom na dopust preverimo epidemiološko situacijo v državi potovanja, tudi na dopustu pa ne smemo pozabiti na ukrepe, kot so umivanje rok in zagotavljanje fizične razdalje.  

V Hrastniku so v četrtek odvzeli tri brise, ki pa so bili vsi negativni. Vse brise so odvzeli zunaj Doma starejših Hrastnik, kjer v četrtek ni bilo novih testiranj, so danes sporočili s hrastniške občine.

Od izbruha okužbe 10. julija letos, so v domu okužbe potrdili pri 49 oskrbovancih in 11 zaposlenih. Umrli so štirje oskrbovanci s covidom-19, do danes pa so ozdraveli trije oskrbovanci in dva zaposlena. Trenutno je v domu okuženih 42 stanovalcev in devet zaposlenih.

Komentarji: