V SDS in NSi zahtevajo razpravo o Levici

Predsednik DZ Igor Zorčič za mnenje o dopustnosti zahteve zaprosil zakonodajno-pravno službo.
Fotografija: SDS in NSi v zahtevi problematizirajo navedbe Levice, ki se nanašajo na zaustavitev privatizacije in zagotovitev javnega lastništva, izjave poslanca Mihe Kordiša in pa lažni manifest Levice, ki so ga objavili nekateri provladni mediji in katerega avtorstvo so v Levici zanikali. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
SDS in NSi v zahtevi problematizirajo navedbe Levice, ki se nanašajo na zaustavitev privatizacije in zagotovitev javnega lastništva, izjave poslanca Mihe Kordiša in pa lažni manifest Levice, ki so ga objavili nekateri provladni mediji in katerega avtorstvo so v Levici zanikali. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

V SDS in NSi zahtevajo izredno sejo državnega zbora, na kateri bi obravnavali program Levice, saj ta po njihovem kaže na možnost protiustavnega delovanja. Igor Zorčič, predsednik državnega zbora, je za mnenje o dopustnosti zahteve zaprosil zakonodajno-pravno službo (ZPS), saj je vprašanje ugotavljanja protiustavnosti aktov in delovanja političnih strank v pristojnosti ustavnega sodišča.

image_alt
Levica kot rdeča cunja za volivce SDS


Na sejo, na kateri bi po predlogu SDS in NSi sprejeli priporočilo vsem državnim organom, naj okrepijo aktivnosti pri spremljanju, obravnavi in preprečevanju poskusov rušenja parlamentarne demokracije in drugih ustavnih temeljev, vabijo notranjega ministra Aleša Hojsa (SDS) in obrambnega ministra Mateja Tonina (NSi) ter šefa Sove Janeza Stuška.

V sami zahtevi, ki so jo prvi objavili novinarji N1 Slovenija, predlagatelji sicer problematizirajo navedbe Levice, ki se nanašajo na zaustavitev privatizacije in zagotovitev javnega lastništva, izjave poslanca Mihe Kordiša in pa lažni manifest Levice, ki so ga objavili nekateri provladni mediji in katerega avtorstvo so v Levici zanikali.

»SDS in njeno omrežje z manipulacijami, lažmi in ponarejanjem dokumentov v zadnjih tednih dela vse, da njenih apetitov za popolno oblast ne bi preprečili,« so se v odgovor na zahtevo SDS in NSi odzvali v Levici in dodali, da je NSi še enkrat dokazala, da med njo in SDS ni prav nobenih razlik. V naslednjem tednu so napovedali odziv s pravnimi sredstvi.

Preberite še:

Komentarji: