Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Zlasti pri manjših strankah so odločilni nosilci list

Barometer: če bi bile jutri državnozborske volitve, bi bil enak kot v nedeljo le vrstni red prvih dveh. Gneča pred parlamentarnim pragom.
Več kot 70 odstotkov udeležencev referenduma je pritrdilo možnosti uvedbi preferenčnega glasu tudi na državnozborskih volitvah. FOTO: Dejan Javornik 
Več kot 70 odstotkov udeležencev referenduma je pritrdilo možnosti uvedbi preferenčnega glasu tudi na državnozborskih volitvah. FOTO: Dejan Javornik 
11. 6. 2024 | 05:00
11. 6. 2024 | 12:56
7:21

V nadaljevanju preberite:

Volitve v evropski parlament se vsakič pokažejo kot specifične v primerjavi s siceršnjo naklonjenostjo javnosti do posameznih političnih strank. Tudi pri tokratnem rednem Barometru odgovori na vprašanje, koga bi volili, če bi bile jutri državnozborske volitve, v več točkah odstopajo od nedeljskih izidov. Ti pa se razlikujejo tudi od večine merjenj razpoloženja javnosti v zadnjem tednu pred odločanjem.

»Potrjuje se, da se več kot 30 odstotkov ljudi šele v zadnjih dneh, ko ne delamo raziskav, odloči, komu bo namenila glas,« je Janja Božič Marolt, direktorica Mediane, pojasnila razliko med tem, kaj so kazale zadnje ankete, po katerih so se Gibanju Svoboda obetali trije sedeži, prav tako kot SDS, in dejanskim rezultatom.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine