Asia Argento odločno zanika obtožbe o spolnem nadlegovanju

Obtožbe je označila za »dolgotrajno preganjanje«.
Fotografija: Jimmy Bennett in Asia Argento FOTO: Loic Venance/AFP
Odpri galerijo
Jimmy Bennett in Asia Argento FOTO: Loic Venance/AFP

Italijanska igralka in pobudnica gibanja MeToo Asia Argento zanika, da bi pred petimi leti spolno zlorabila mladoletnega fanta. Obtožbe je označila za »dolgotrajno preganjanje«.

Dvainštiridesetletna igralka, ki je kot prva razkrila spolno grabežljivost Harveyja Winsteina, je po poročanju New York Timesa pred leti plačala igralcu in glasbeniku Jimmyju Bennettu več kot 300.000 evrov odškodnine zaradi spolnega nadlegovanja v hotelu leta 2013. Takrat je bil Bennett star 17 let, Argentova 37. 

»Odločno zanikam in nasprotujem vsebini članka v New York Timesu, kar so nato povzemali tudi nacionalni in mednarodni mediji. Globoko sem šokirana in prizadeta, da se morala brati popolnoma neresnične novice. Nikoli nisem imela spolnega odnosa z Bennettom,« je dejala in dodala, da ju je več let vezalo le prijateljstvo. Dvojica se je spoznala leta 2004, ko je v filmu Argentova igrala njegovo mamo. 

Pojasnila je, da sta s prijateljstvom opravila »po mojem razkritju zadeve Weinstein, ko je Bennet, ki se je spopadal s finančnimi težavami in je vložil tudi milijonsko odškodninsko tožbo zoper lastno družino, nepričakovano od mene zahteval denar«.

Pojasnila je še, da se je njen partner, zdaj že pokojni chef Anthony Bourdain, bal morebitne negativne publicitete, ki bi jo lahko taka oseba prinesla nad njiju. »Odločila sva se, da Bennettovo zahtevo po pomoči obravnavava s sočutjem in sva mu jo dala. Anthony se je osebno zavzel, da mu pomaga finančno, da ne bi več trpela zaradi njegovih zahtev,« je dejala v izjavi za javnost. »To je torej nenadni razvoj dogodkov, ki mi prinaša veliko žalosti in ki pomeni dolgotrajno preganjanje,« je še dejala in sporočila, da bo sprejela vse ukrepe za zaščito pred obtožbami. 



Weinsteinov odvetnik Ben Brafman je Argentovo že označil za hinavsko in dvolično. Policija še ni, a bo, sprožila preiskavo. Pri resničnostnem šovu X Factor Italia pa so že napovedali, da bodo z njo prekinili sodelovanje, če se bodo obtožbe izkazale za resnične. 

Komentarji: