Joe Biden spet premagal Bernieja Sandersa

Tudi demokrati iz v Floride, Illinoisa in Arizone so se odločili za nekdanjega podpredsednika ZDA v administraciji Baracka Obame.
Fotografija: Joe Biden. FOTO: Logan Cyrus/AFP
Odpri galerijo
Joe Biden. FOTO: Logan Cyrus/AFP

New York – Favorit za demokratskega izzivalca predsednika Donalda Trumpa Joe Biden je tudi v Floridi, Illinoisu in Arizoni premagal tekmeca Bernieja Sandersa. S 62, 59 in 42 odstotki demokratskih glasov v teh državah je nekdanji podpredsednik pridobil še večjo prednost v številu delegatov za julijsko nacionalno konvencijo demokratske stranke.

S štiridesetimi odstotki delegatskih glasov, ki so še vedno na voljo, vermontski senator Sanders še ni avtomatično izločen, a ni zelo verjetno, da se bodo demokratski volivci v preostalih zveznih državah ZDA množično odločali zanj. Že vse od Južne Karoline dalje veliko več možnosti za zmago proti Trumpu dajejo bolj sredinskemu Bidnu in demokratični socialist se bo moral najbrž že kmalu odločiti, ali bo še vztrajal v tekmi. V njej ostaja tudi havajska kongresnica Tulsi Gabbard, a brez najmanjše možnosti za zmago.

Bernie Sanders. FOTO: Mandel Ngan/AFP
Bernie Sanders. FOTO: Mandel Ngan/AFP


Vendar pa tudi demokratsko predsedniško tekmo pretresa pandemija koronavirusa in v nekaj zveznih državah so glasovanja že preložili. V Ohiu, Georgii in Louisiani bi Biden po raziskavah javnega mnenja dobil dovolj glasov za dokončno prevlado, zdaj pa bo moral na to še počakati.

Preberite še:

Komentarji: