Potrdili 21 novih okužb, pozitivnih 2,6 odstotkov testov

V državi imamo zdaj 762 aktivnih primerov okužbe, znova povečanje 14-dnevne pojavnosti. EU je medtem pri cepljenju proti koronavirusu prehitela ZDA.
Fotografija: 14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev se je vnovič povečala (za 1,6 odstotka) in zdaj znaša 36,1. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev se je vnovič povečala (za 1,6 odstotka) in zdaj znaša 36,1. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Pri 819 opravljenih testih je bilo včeraj pozitivnih 21 oseb, delež pozitivnih primerov je znašal 2,6 odstotka. Število aktivnih primerov se je povečalo na 762, opravljenih je bilo 14.531 hitrih antigenskih testov, sporočajo iz vlade.

Zaradi covida-19 se v bolnišnicah zdravi 29 oseb, na intenzivni negi je 10 pacientov. Včeraj novih smrtnih žrtev ni bilo.

14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev se je vnovič povečala (za 1,6 odstotka) in zdaj znaša 36,1. Povprečje novih primerov v zadnjih sedmih dneh medtem znaša 53.


 

V EU z enim odmerkom cepljen večji delež kot v ZDA


»Obljubili smo in obljubo izpolnili. Ta teden je EU zavzela prvo mesto na svetu glede na število cepljenih z enim odmerkom,« je včeraj na Twitterju zapisal evropski komisar Thierry Breton. EU je pri cepljenju proti koronavirusu namreč prehitela ZDA, z enim odmerkom je cepljen večji delež prebivalstva.

image_alt
Teorijam zarote podlega le manjšina


Po podatkih statistične strani Our World in Data je v Evropi en odmerek cepiva prejelo 55,5 odstotka ljudi, onkraj Atlantika pa 55,4 odstotka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
EU je zaradi pomanjkanja cepiv dolgo časa pri cepljenju zaostajala za ZDA in Veliko Britanijo. FOTO: Manuel Silvestri/Reuters
EU je zaradi pomanjkanja cepiv dolgo časa pri cepljenju zaostajala za ZDA in Veliko Britanijo. FOTO: Manuel Silvestri/Reuters

 

Popravili zaostanek


EU je zaradi pomanjkanja cepiv dolgo časa pri cepljenju zaostajala za ZDA in Veliko Britanijo, v zadnjih mesecih pa se je cepljenje pospešilo.

Breton, ki je v Evropski komisiji pristojen za sodelovanje s proizvajalci cepiv, je še sporočil, da unija zdaj izvaža polovico svoje proizvodnje cepiv v več kot sto držav po svetu, kar je dokaz evropske učinkovitosti in solidarnosti.

Preberite še:

Komentarji: