Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Eurosportova kolesarska sezona 2017 bo najbogatejša doslej

ni podpisa
ni podpisa
M.C.
6. 5. 2017 | 12:05
5:30

Eurosport se z najširšim obsegom prenosov kolesarstva utrjuje v vlogi vodilnega medijskega ponudnika tega športa.


V Nemčiji in Združenem kraljestvu prvič lokalizirana produkcija Dirke po Franciji.


Sveže partnerstvo s Play Sports Group širi Eurosportovo skupnost kolesarskih navdušencev.


Eurosport še vedno vozi na čelu glavnine in pri gledalcih neti kolesarske strasti: v letu 2017 bo ponudil še več dirk, še več ur neposrednih prenosov, največji obseg lokalne produkcije doslej in seveda vrhunsko ekipo izkušenih športnih strokovnjakov.

Vodilni medijski ponudnik športnih vsebin v Evropi bo tudi letos zanetil precej kolesarskih iskric strasti, saj na svojih programih napoveduje več kot 200 dni neposrednih prenosov in 2.300 ur programskih vsebin, namenjenih kolesarstvu.

Na Eurosportovem kolesarskem koledarju bodo spet vse tri prestižne dirke sezone (Grand Tours), ekskluzivno in razširjeno pokrivanje* Dirke po Italiji 2017, poleg tega pa še 25 dirk svetovne serije pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze (UCI World Tour), med katerimi je tudi vseh pet klasik (Monuments).

Od skupno 300 ur pokrivanja treh prestižnih dirk kolesarske sezone bo letos Eurosport kar 21 etap prenašal V ŽIVO, kar je več kot kadar koli doslej. Eurosport se želi še močneje povezati z ljubitelji športa po svetu, zato bosta letos na dirki po Franciji prisotni tudi Eurosportovi ekipi za Združeno kraljestvo in Nemčijo. Vsaka od njiju bo z voditelji in vrhunskimi strokovnjaki iz svoje dežele spremljala dirko ter pripravljala vsebine, ki najbolj zanimajo občinstvo doma.

Eurosport tudi letos sodeluje z zvenečimi imeni cestnega kolesarstva, med katerimi so trikratni zmagovalec dirke po Franciji Greg LeMond, zmagovalec ene od njenih etap Juan Antonio Flecha in Sean Kelly, ki je zmagal devet klasik. Trije nekdanji kolesarji svoje profesionalne izkušnje zelo vešče uporabljajo pri podrobnih analizah in poročanju s terena. Krovna komentatorja in povezovalca dirke za Evropo bosta Roberto Vacchi iz Švedske in nekdanji kolesar Richard Virenque iz Francije.

Eurosport vedno lovi najnovejše trende svetu medijske produkcije, zato bo letošnjo junijsko kolesarsko preizkušnjo La Route du Sud prvič spremljal tudi v navidezni resničnosti 360º.
Poleg neposrednih prenosov dirk Eurosport pripravlja tudi tematske oddaje, kot je denimo Tech Talk, ki bodo kolesarsko obarvane, na Eurosport Playerju pa na zahtevo na voljo v celoti kjer koli in kadar koli.

Eurosport.com, številka 1 med spletnimi športnimi portali v Evropi, bo kolesarsko sezono tudi tokrat obširno pokrival, Discovery Communications pa je nedavno postal eden od solastnikov digitalne medijske mreže Play Sports Group, s čimer bodo Eurosportove vsebine na voljo še širšemu krogu ljubiteljev kolesarstva na medmrežju.

Peter Hutton, generalni direktor Eurosporta: “Če ste nori na kolesarski šport, je Eurosport vaša edina možna izbira. Skupnost ljubiteljev kolesarstva je ena najbolj predanih in zvestih publik pod soncem. To so ljudje, ki resnično cenijo Eurosport kot najboljšega ponudnika cestnega kolesarstva. V čast si štejemo, da jim lahko leto ponudimo več kolesarske akcije kot kadar koli doslej. Letos bomo prvič v eni sezoni kolesarstvu namenili več kot 200 dni programa. Ta zajema vse prestižne dirke sezone in enodnevne klasike. Prva je bila minuli konec tedna preizkušnja od Milana do San Rema, sledile ji bodo seveda še številne druge.”

Dodal je: “Zelo smo veseli, da bodo gledalci iz Nemčije in Združenega kraljestva letošnji Tour de France lahko spremljali z domačimi poročevalci, ki bodo vsebine in prenose pripravljali samo zanje. Zavedamo se, da gledalci to izredno cenijo, zato pri Eurosportu veliko vlagamo v lokalno produkcijo. Tako se lahko še bolj povežemo z navijači iz različnih dežel, ki na isti dirki želijo spremljati različne športnike in jih zanimajo različne zgodbe.”
 

Ekskluzivno pokrivanje v Evropi in Avstraliji. Na trgih gostiteljic dirk, ki bodo potekale v Aziji, ima Eurosport neekskluzivne pravice. V Italiji pravice za dirke po Italiji še niso podeljene. Ne zajema pokrivanja v Franciji.

Glavne kolesarske dirke sezone 2017 na Eurosportu:

Prestižne kolesarske dirke (Grand Tours)
Dirka po Italiji (Giro d’Italia): 5. – 28. maj
Dirka po Franciji (Tour de France): 1. – 23. julij
Dirka po Španiji (Vuelta a España): 19. avgust – 10. september

Dirke svetovne serije pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze (UCI World Tour)
Neposredni prenosi 25 kolesarskih dirk od februarja do oktobra, vključno s petimi klasikami.


 

 

 

Tanja Ladović Blažević
Foto: Chris Graythen/Getty Images - Chris Froome za ekipo Sky v rumeni majici med 15. etapo Dirke po Franciji 2016
  


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine