Gorsko kolesarstvo: Čez trn in strn

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Na pobočju Školja na obrobju Ajdovščine so člani kolesarskega kluba Črn trn že vrsto let gradili in obnavljali kolesarske proge ('traile'), nov zagon pa so dobili ob vključitvi podjetja Fructal (z blagovno znamko Frutabela), kot večletnega partnerja. Ob vsestranskem zadovoljstvu tako na Školju nastaja kolesarski park, ki je na voljo vsem gorskim kolesarjem. Kot prva novost je bila na pobočju narejena proga za spust v dolžini približno 800 metrov.


Med 12. in 14. aprilom je v Ajdovščini potekal kolesarski festival, kjer so najbolj zagreti kolesarji že preizkusili proge. Tekmovanja Čez trn in strn, ki je bilo na sporedu v petek ob odprtju proge, se je udeležilo 30 tekmovalcev. Prva tri mesta so zasedli predstavniki lokalnih klubov KK Črn trn (Luka Berginc, 2. mesto in Matija Stupar, 3. mesto) ter Kamplc Racing Team (Tim Jež, 1. mesto). 

 

ni podpisa
ni podpisa


Ob odprtju nove proge so odgovorni predstavniki namenili tudi nekaj besed za dobro popotnico. Luka Jejčič, generalni direktor Fructala, je poudaril, da je ponosen, da je ajdovsko podjetje, ki je že pred mnogimi leti poneslo ime Ajdovščine v svet, pristopilo k sodelovanju takšnega projekta v lokalnem okolju. Verjame, da se bo zadeva razvila in da bo v veliko zadovoljstvo kolesarskim navdušencem od blizu in daleč.


Predsednik društva Črn trn Sebastjan Kodele pa je dodal: »Navdušeni smo, da se je Fructal odločil za sodelovanje z nami. Nova 'trail' proga je prvi del projekta, ki ga bomo nadgrajevali več let. Potrudili se bomo, da bo v kolesarskem parku vsako leto dodana kakšna novost, da bo torej vedno večji in atraktivnejši za vse obiskovalce. S tem želimo razviti kolesarsko kulturo v tem okolju in na ta način v Ajdovščino privabiti veliko število kolesarjev.«
Dober in sodoben kolesarki park je tako nov ajdovski magnet za množice kolesarskih navdušencev in prav zato od partnerstva Črn trn – Frutabela s kolesarstvom okuženi Ajdovci pričakujejo veliko. Več informacij in ostale podatke o kolesarskem parku najdete na spletni strani www.frutabela.si

 

ni podpisa
ni podpisa


 

Več iz te teme:

Komentarji: