Stalna potreba po sladkarijah je lahko simptom vsaj petih bolezni

Hrepenenje po sladkem lahko povzroči pomanjkanje volje do vsega, a vseeno bodite pozorni na svoje zdravje in se prepričajte, da niste že zboleli.
Fotografija: Povečana kislost, zaprtje, disbioza in druge prebavne težave motijo ​​vpijanje mineralov in aminokislin, zato nastane želja, da bi pojedli nekaj sladkega. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Povečana kislost, zaprtje, disbioza in druge prebavne težave motijo ​​vpijanje mineralov in aminokislin, zato nastane želja, da bi pojedli nekaj sladkega. FOTO: Shutterstock

Drži, da za normalno delovanje telesa potrebujemo sladkor. Občasno hrepenenje po sladki hrani je povsem normalno, v nekaterih primerih pa lahko kaže na motnje v telesu.
image_alt
Brezalkoholno pivo in šport in podobne stvari

Bolezni, pri katerih obstaja želja po sladkem:

  
Prebavne težave

Povečana kislost, zaprtje, disbioza in druge prebavne težave motijo ​​vpijanje mineralov in aminokislin, zato nastane želja, da bi pojedli nekaj sladkega.
 

Bolezni jeter

Če je oseba trpela za Botkinovo boleznijo (virusna poškodba jeter), bo vedno želela sladkarije. Ko vranica trpi zaradi vnetja, potrbuje ogljikove hidrate.
 

Sladkorna bolezen tipa 1

S sladkorno boleznijo tipa 1 si človek vedno želi sladkarij, saj telo ne proizvaja dovolj inzulina, ki je potreben za absorpcijo glukoze.
image_alt
Nesorazmerna razvitost mišic: telo nam nekaj sporoča

Osteohondroza

Ko žile, ki prenašajo kri v možgane, »preklopijo«, torej »mešajo signale«, možgani ne prejmejo glukoze in zato nastane potreba po ogljikovih hidratih.
 

Alkoholizem

Da bi lažje prebavilo tudi majhen odmerek alkohola, telo potrebuje glukozo, kar vzbudi željo po sladkem.

Komentarji: