Predstavitvena informacija

Kako se čim bolje pripraviti na tek

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Vaje za krepitev mišic in pravilno držo med tekom nam predstavlja trenerka športne rekreacije in simpatična vlogerka Anja Susič, za optimalno vzdržljivost in kondicijo pa je pomembna tudi zdrava prehrana. Kulinarična navdušenka Ana Žontar Kristanc nam v nadaljevanju predstavlja okusen recept za zdrav in hranilen obrok.

K izboljšanju tekaške tehnike pripomorejo predvsem vaje, ki krepijo sprednje stegenske mišice ali povečajo gibljivosti zadnje stegenske mišice. Poleg vaj za krepitev mišic pa je za pravilno tehniko teka pomembna tudi krepitev drugih gibalnih sposobnosti, kot so moč, koordinacija, prožnost mišic in ravnotežje. Vaje za krepitev mišic in nasvete za pravilno izvedbo vaj predstavlja Anja v svojem novem videu. Preverite njene nasvete in jo v teh tednih pridno spremljajte na družabnih omrežjih Facebook in Instagram, kjer bo podeljevala startnine za Rio Mare Parenzana Maraton.Edinstven športni dogodek Rio Mare Parenzana Maraton se nezadržno bliža, zato so priprave nanj že v polnem teku.

Odličen recept za vrnitev v formo z Rio Mare je zdrava in lahka malica, ki je popoln in uravnotežen obrok vsakega aktivnega športnika, v videu pa ga predstavlja Ana Žontar Kristanc. »Tokrat sem pripravila ajdovo brusketo s pečenimi češnjevci, mocarelo, tunino in baziliko, ki vsebuje raznolike in bogate hranilne vrednosti. Je odlična hitra in preprosta jed za zdrav zajtrk, prigrizek ali večerjo ter polna zdravih sestavin, ki se noro povezujejo v božanske mediteranske okuse,« dodaja avtorica kulinaričnega bloga Anina kuhinja.

Tunina Rio Mare Natura je ena od sestavin, ki jih je Ana uporabila za pripravo slastne ajdove bruskete, primerna pa je za vse, ki si želijo biti v formi in živeti lahkotno, ne da bi se s tem odpovedali dobremu okusu. Tunina v naravnem soku Rio Mare Natura ne vsebuje ogljikovih hidratov, je pa zelo bogata z beljakovinami, ki so ključnega pomena za učinkovitost pri športnih aktivnostih.

ni podpisa
ni podpisa

 

Po zimskem spanju vrnite svoje telo v formo z Rio Mare in se udeležite obmorskega športnega dogodka Rio Mare Parenzana Maraton. Poteka po čudoviti poti, ki povezuje Slovenijo in Hrvaško, tekači pa lahko izbirajo med tekom na 6 km, 13 km in 21 km, tako da bodo na svoj račun prišli tako začetniki kot tudi izkušeni ljubitelji teka. Ker bo to zagotovo eden najlepših tekaških dogodkov te pomladi, ga preprosto ne smete zamuditi.

Celoten Anin recept za ajdovo brusketo s pečenimi češnjevci, mocarelo in tunino preverite na njenem blogu Anina kuhinja. Za več receptov z izdelki Rio Mare pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si in Facebook www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.

Več iz te teme:

Komentarji: