Katja Pogačar osma v Maroku

Fotografija: Foto: Mirko Kunšič
Odpri galerijo
Foto: Mirko Kunšič

Ni jih bilo veliko, ki bi stavili, da se bo Katja Pogačar iz Hrušice pri Ljubljani, po lanskoletnih kvalifikacijah,  tako hitro utirila med profesionalnimi igralkami golfa na evropski ravni.
Dobro je začela letošnjo sezono na turnirjih in uvrstitvami v rez, igranjem  tretji dan turnirjev.  Na turnirju v Franciji si je  delila  deseto  mesto. Zaradi premočnega vetra so organizatorji lahko varno sklenili le dva turnirska kroga.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Le nekaj  dni po 24 rojstnem dnevu,  lani je na eni ameriških univerz končala študij matematike in biologije, je Katja s staršema odpotovala v Maroko. Na turnir Paul Lella Meryem na igrišče Royal golf Dor Es Salam v Maroku.
Izvrstno je igrala vse štiri dneve in si delila še z dvema profesionalkama osmo mesto.  Zmago, s tremi udarci pod parom igrišča  je šla  Švedinji  Jenny Haglud . V Maroku je bil nagradni sklad 450 tisoč evrov, običajno so nagrade za igralke  desetina te vsote. Švedinji je pripadlo za prvo mesto 67.500 evrov. Druga je bila  Čehinja, Klara Spilkova, ki je zaslužila, tako kot njena kolegica iz Avstralije Sarah Kemp, 33.750 evrov.

 

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Katja Pogačar je  za Polet  zapisala;
“Navdušena sem bila nad odlično organizacijo in vsem kar sodi  v pravi Ladies European Tour turnir. Izkušnja je bila izjemna. Zadovoljna sem z mojim nastopom,  predvsem z odličnimi udarci,  ki sem jih izvedla med turnirjem. Vendar se je poznalo,  da je bilo igrišče zelo zahtevno. Za vsak slab udarec sem bila  hitro kaznovana. Všeč mi je bilo,  da sem prišla ‘in the zone’ vsaj za par lukenj in da sem se naučila novih stvari tako o taktiki, mojem zamahu in patanju.”

 

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Starša sta ji bila na tem turnirju za strežnika. Oče Marjan je imel rojstni dan in Katja mu je za rojstnodnevno darilo podarila najbolj izvirno darilo. Odigrala je pet brdijev, udarcev pod parom luknje. In mu kupila škatlo maroških piškotov. Na Instagramu je zapisala, da je doma dobila odlično »doto« za življenje, ki si ga je izbralana športni poti profesionalne igralke.
Tako, kot je profesionalni igralec golfa,  Tim Gornik ambasador blejskega Royal golf igrišča in mu je Telemach sponzor, bosta lastnika igrišča vesela, da se bo Timu pridružila tudi Katja Pogačar.
Čez teden dni potuje v Švico. Na turnir Evropske ženske profi  golf lige, VP Bank Open, LET Access Series


 

Več iz te teme:

Komentarji: