Kdo upa s ponyjem na Vršič?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Zložljivo kolo z 20-palčnimi obročniki in brez prestav, najboljše darilo ob birmi ali odličnem šolskem uspehu, klasika vrste generacij slovenskih in jugoslovanskih pionirjev in mladincev že od konca šestdesetih let.

In pa klasični vzpon slovenskega kolesarstva. Merjeno od hotela Lek v Kranjski Gori 13,5 km vzpona z 801 metrom vzpona na 1611 metrov nad morjem. Naklon do 10,8 %, 24 s kockami tlakovanih serpentin.

6. junija se združujeta dve klasiki slovenske kolesarske zgodovine: Pony in vzpon na Vršič. Tekma ima enostavna pravila - prvi in prva na vrhu sta zmagovalca. Štarta se iz Kranjske Gore, natančneje izpred gostišča  Vopa, ocenjuje pa se tudi retro odštekani slog. Odličnost kostumografije zlatih obdobij ponyija (60., 70. in 80. leta) bo merjena s strani strokovne komisije in seveda tudi ustrezno nagrajena.

ni podpisa
ni podpisa

Tudi dol se bo šlo s kolesi, ampak zaradi zavor sumljive učinkovitosti ter varnosti čeljusti in sprednjih zob bolj umirjeno, s številnimi postanki, hlajenji in presenečenji. Ko bodo vsi varno nazaj v dolini, seveda obvezno sledi še žur.

Več informacij o dogodku in tudi prijavnico na ta enkratni dogodek. najdete na tej povezavi.

Več iz te teme:

Komentarji: