Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Knjiga o golfu. GOLF

ni podpisa
ni podpisa
Mirko Kunšič
3. 4. 2018 | 12:04
3:54


Ljubljančan, 35-letni Jurij Čoh, dipl. trener in profesionalni učitelj golfa PGA Slovenija, je sinoči v klubski hiši Diners Golf, Smlednik Ljubljana, s sodelavci, predstavil obsežno, 470 strani bogato knjigo GOLF.


»Tri leta je minilo od zamisli do izida. Izdal sem jo v samozaložbi in z denarno pomočjo donatorjev, ki so omogočili, da so jo natisnili v 500 izvodih. Že naslednje dni bo naprodaj v knjigarnah MK in pri Felixu, v nekaterih recepcijah golf igrišč in seveda pri meni,« je prešerno nasmejan dejal avtor, ki je na Fakulteti za šport diplomiral z nalogo, »Načrtovanje procesa vadbe pri vrhunskih igralcih golfa«.

Knjiga je že skoraj leto dni na policah. Golf sezona se je začela, zakaj ne bi bili še teoretično podkovani.

Jurij Čoh je dejal, da mu je bilo vodilo pokriti praznino na področju golfske strokovne literature, hkrati pa prihodnjim igralcem približati in olajšati vstop v svet golfa.
Prvi od treh recenzentov, prof. dr. Otmar Kugovnik, knjigo sta recenzirala tudi mag. Uroš Gregorič in Danijel Kraljič, je dejal, da je še posebej vesel, ker je bil Jurij tudi njegov študent.
»Knjiga ima značaj monografije, saj obravnava golf zelo holistično, vendar se posameznih tem le dotakne. Avtorjem je uspelo, da so te dotične teme, veh jih je 17, čudovito uravnotežili in zato je to knjigo potrebno prvič prebrati v celoti. Prepričan sem, da bo knjiga pomirila vernike golfa, negolfistom pa bo vsadila dvom o zadostnosti njihovega življenja brez golfa. Knjiga daje nazoren in dovolj strokoven pregled posameznih dimenzij tega genialnega izuma imenovanega golf in kot takšna lahko služi tudi kot izobraževalno gradivo za študente športa, učitelje golfa in športne pedagoge na šolah,« zapiše prvi recenzent.


Soavtorji so; prof. dr. Matej Tušak, prof. dr. Milan Čoh, ki je tokrat v dvojni vlogi.
»Kot soavtor in kot oče. Tudi sam sem napisal že nekaj del, a tanjših od sinove knjige. Ponosen sem na Jurija in njegovo delo. Prav te dni je Koelenska fakulteta za šport objavila  raziskavo s katero so dokazali, da sta golf in ples športa, ki dasta največ mentalne vzdržljivosti,« je dejal avtorjev oče, ki je že sodeloval z Golf zvezo Slovenije.


Prof. dr. Milan Žvan, tudi iz Fakultete za šport je ponosen na avtorja, ki je zbral pogum za pisanje te knjige.
»Golf je globalna kulturna vrednota. Pisana beseda vedno ostane, druge besede na igriščih in pri igrah izpuhtijo, napisane ostanejo. Moje čestitke gredo tudi sedanjemu vodstvu PGA za dobro delo in uveljavitev v mednarodnem prostoru,« je še dodal dr. Žvan.
Soavtorji posameznih poglavij so še Jernej Semolič, profesionalni učitelj golfa, ki je dejal, da vsaj 500 otrok redno vadi golf in da se PGA SLO, skupaj z Golf zvezo trudi, da bi golf našel svoj prostor tudi v osnovnih šolah. Knjigo so soustvarjali še Matej Dolenc in Dejan Novak, oba prof. šp. vzgoje in Hana Verdev športna trenerka.


Zagotovo je zajetna knjiga GOLF izziv za vse, ki imajo radi to igro. Že davnega 1744 leta so bila za golf napisana prva pravila igre. Od teh jih je še danes 13 v veljavi, dodana pa so seveda mnoga nova.
Avtorja je ob predstavitvi prijetno presenetila lektorica Ada Čakš, prof. slovenščine, ki je Jurija obdarovala z nalivnikom. Za avtograme in zapise na prvih straneh knjige.
Jurij Čoh je ob koncu dejal, da bo vesel morebitnega prevoda te knjige tudi v angleščino.


Mirko Kunšič

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine