Kristalni Triglav za Primoža Rogliča

Vseslovensko in zdaj še svetovno popularni Rogla je prejemnik nagrade kristalni triglav za osebnost, ki je v zadnjem letu največ prispevala k prepoznavnosti Slovenije v svetu.
Fotografija: Cycling - UCI Road World Championships - Men Elite Individual Time Trial - Bergen, Norway - September 20, 2017 - Silver medalist Primoz Roglic of Slovenia reacts on the podium. NTB Scanpix/Cornelius Poppe via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NORWAY OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NORWAY.
Odpri galerijo
Cycling - UCI Road World Championships - Men Elite Individual Time Trial - Bergen, Norway - September 20, 2017 - Silver medalist Primoz Roglic of Slovenia reacts on the podium. NTB Scanpix/Cornelius Poppe via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NORWAY OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NORWAY.

Primož Roglič je letošnjo kolesarsko sezono zaključil na prvem mestu lestvice Svetovne kolesarske zveze (UCI) in s tem postal eden od največjih športnih ambasadorjev Slovenije v svetu. Izbran je tudi za najboljšega etapnega kolesarja letošnje sezone, zagotovo bo letošnji Športnik leta v Sloveniji in čakamo še, da ga bo francoska kolesarska revija Velo, ki vsako leto izbira najboljše kolesarje, izbrala za absolutnega zmagovalca."Vsakič, ko se udeleži katere od dirk, bodisi v Sloveniji bodisi v tujini, je dvoje zagotovljeno: zanj iskreno in srčno navija vsa Slovenija in naša dežela kot domovina vrhunskih športnikov, ki dosegajo neverjetne zmage, bo ponovno na prvih straneh vseh vidnih športnih in drugih medijev," so zapisali organizatorji Dnevov slovenskega turizma, ki so Rogliča skupaj izbrali za nagrajenca.

Prestižno nagrado je v Primoževem imenu prevzel njegov oče. »Utrujen sem, toda tako je prav. Neverjetno je, kako izjemna sezona je za menoj. Zmagal sem veliko dirko in končal kot številka 1 svetovnega kolesarstva. Kot vedno, dobri rezultati prinašajo več pričakovanj. Postavljamo jih še višje in višje. Zdaj imam še več odgovornosti. Ne glede na vse, trdo bom delal in bomo videli, kako bo šlo prihodnje leto,« je pred kratkim izjavil Primož Roglič in dodal, da ga je tudi njegova ekipa Jumbo Visma proglasila za najboljšega člana moštva, kar pa veliko pomeni, saj je bila njegova ekipa letos druga najuspešnejša v World Touru.


 

Komentarji: