Pia Babnik petič evropska prvakinja

Fotografija: Foto: Mirko Kunšič
Odpri galerijo
Foto: Mirko Kunšič

Pia Babnik petič evropska prvakinja na turnirju U.S. Kids Golf na Škotskem
Na Finskem se je začel golf turnir  LETAS, druga evropska golf liga poklicnih igralk. Za tri Slovenke bo še poseben izziv. Igrali bosta Katja Pogačar in Nastja Banovec, obe imata status PGA igralk.

Fotografija osebe Ales Babnik.

Pia, evropska prvakinja

 

 

Fotografija osebe Ales Babnik.

 

 

Na posebno povabilo bo danes na startu tudi  14 letna Pia Babnik s statusom amaterske igralke. Tiste, ki si s trdim delom in ob podpori družine zanesljivo utira pot na svetovni golfski Olimp. Na svetovni amaterski lestvici  je med sto najboljšimi. V začetku maja je bila prepričljivo  druga v skupni razvrstitvi  na mednarodnem prvenstvu fantov in deklet  na igrišču Livada v Moravskih Toplicah.

Zadnji, četrti krog je odigrala z rekordom igrišča, petimi udarci pod parom in po štirih dnevih in parom igrišča udarec zaostala za letošnjo zmagovalko , Avstrijko Isabello Halpfer. Od Slovenk je bila osma Vida Obrsnel iz GK Arboretum.

 

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Pia je nato potovala na Škotsko z očetom Alešom, ki je tudi njen trener in mlajšima bratoma Žigom in Jakom. Na mednarodnem turnirju U.S. Kids Golf je v svoji starostni kategoriji štirim dozdajšnjim, dodala še peti naslov evropske prvakinje. Njen strežnik med turnirjem je bil Marko Šporar in je dobro opravil svoje delo.
Pia pa je zmagala z rekordom tamkajšnjega igrišča in treh krogih turnirja si je v števno kartico zapisala skupno devetnajst (19) udarcev pod parom igrišča. Tudi njena brata sta v svojih starostnih skupinah igrala solidno. Žiga je bil deseti, Jaka pa 14.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Oče Aleš nam je pred odhodom na Finsko dejal še;
»Za konec evropskega prvenstva Us kids je Pia skupaj z novozelandko Fiono postavila rekord, ki ga verjetno zelo dolgo ne bo nihče izboljšal. Pia je s 3 eagli in 6 brdiji zelo pripomogla k rezultatu -16 ( 56 udarcev) v ekipni tekmi in best ball formatu. Za izvrstno igro se mora zahvaliti tudi odličnemu kediranju Markota. Za dosežek sta bili nagrajeni z Morrissonovo zlato medaljo.


Ekipno je tudi zmagala njuna ekipa International team proti Zahodni Evropi s 6 : 4.
Katja Pogačar, ki je minuli teden za udarec zgrešila uvrstitev v finalni, tretji dan profesionalnega turnirja v Franciji ima novo opremo. Odločila se je za Mizuno set. Katja, ki je tudi ambasadorka Royal Bled golf igrišča je nova »orodja« temeljito umerjala na vrhunskem vadišču Royal Bled.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Preboj na turnirju druge evropske golf lige si srčno želi tudi Nastja Banovec. Z njo smo se pogovarjali že pomladi. Danes 25 letna Novomeščanka je z golfom začela pred enajstimi leti na domačem igrišču GK Otočec. Po končani gimnaziji se je odločila za študij na Škotskem, v deželi golfa. Študirala je psihologijo in šport in se začela načrtno usmerjati na pot profesionalnega golfa. Z več trenerji, načrtnim delom in dodatnim pridobivanjem notranjih moči za premagovanje vseh stresnih situacij v katerih se slej ko prej znajde vsak turnirski igralec. Nastja bi ob idealnem razpletu lahko z dobrimi uvrstitvami na turnirjih LETAS pogosteje igrala tudi turnirje prve ženske evropske lige.


V Belgiji začel z igranjem tudi  Tim Gornik, na turnirju KPMG Trophy druge evropske profesionalne golf lige. Tim, ki je ambasador Royal Bled in mu pomaga tudi Telemach, ima niz povabil na turnirje te lige po Evropi.
Tudi zanj so dobre uvrstitve ključ za odpiranje vrat na turnirje profesionalne Evropske golf lige.


Besedilo in fotografije Mirko Kunšič in FB Aleš Babnik

Več iz te teme:

Komentarji: