Roza test: Kolesarske hlačke, ženske, sem pomerila

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ker so bile to moje prve hlače z žensko podlogo, ki sem jih oblekla, je bil test precej enostaven.

Takoj ko sem sedla na kolo, mi je bilo jasno, da je to to.

Udobna podloga je prilagojena za žensko anatomijo in oblikovana v skladu z ženskimi linijami, da se med vožnjo popolnoma prilega.

Sestavljena je iz dveh plasti. Spodnja plast je lahka pena debeline 11 mm in gostote 90 kg/m3, ki je še podložena s štirimilimetrskimi vložki na sedalnem delu za dodatno vsrkavanje tresljajev.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Ker imamo ženske širše medenične kosti in sedimo na sedežu drugače kakor moški, sem zaradi tega dodatnega oblazinjenja opazila precejšnjo razliko, kar zadeva udobje. Zgornja plast je pena debeline štiri metre in gostote 40 kg/m3, prevlečena pa je z mehko plastjo poliamidne tkanine, zelo prijetno na otip. Ta zagotavlja dobro zračnost in hitro oddajanje vlage.

Hlače z naramnicami so krojene udobno, da se dobro prilegajo telesu, brez odvečnega kopičenja blaga in podloge v mednožju. Pri hlačnicah mi je bil posebej všeč silikonski trak na koncu hlačnic, ki zagotovi dober oprijem na nogi, da hlače med vožnjo ostanejo na mestu, hkrati pa je dovolj elastičen, da kože oziroma noge ne stisne preveč.

Hlače so v osnovi črne, proizvajalec pa nam ponuja možnost, da si lahko same po želji izberemo barvo in dizajn, tudi v barvah za punce.

Kolesarske hlače so izdelek slovenskega proizvajalca Žolna Šport, cena je 75 evrov.

Več iz te teme:

Komentarji: