Še je čas: 37. Maraton treh src

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Z osveženimi krajšimi progami do nove rekordne udeležbe
Otvoritveni dogodek s Petro Majdič – Zabava s Psihomodo pop –21 km za državno prvenstvo

Priprave na najbolj srčni maraton v Sloveniji počasi tečejo proti ciljni črti, saj se bodo tekači na 37. Maratonu treh src na proge podali že čez mesec dni. Organizatorji so po lanski prenovi daljših prog, ki so maraton ponovno ponesle preko meja, letos presenetili z novimi spremembami: osvežili so progi na 5 in 10 km ter poskrbeli za obilico vabljivega spremljevalnega programa. Na uvodni otvoritvi bo tako tekače spodbudila Petra Majdič, ob zaključku pa jih bo zabavala legendarna skupina Psihomodo pop. Prijave na Maraton treh src, ki že 37 let poteka pod okriljem Radenske, bodo na spletni strani www.maraton-radenci.si odprte še do 10. maja, prijava pa bo seveda mogoča tudi še na dan prireditve. 

ni podpisa
ni podpisa

37. Maraton treh src nadaljuje s poslanstvom povezovanja sosednjih držav, preseganja mej in skupnega uživanja v športu, druženju, dobremu delu, ki ga je lani nadgradil s postavitvijo najdaljše trase preko meja. Veliki maraton Radenska Classic, ki kar štirikrat prečka progo med Slovenijo in Avstrijo, je združil navijače velikih src ob celotni progi ter vse udeležence povezal v en športni duh. Organizatorji letos pričakujejo, da bo tekače ob poti spremljalo še več navijačev, med katerimi bo nedvomno tudi veliko prostovoljcev, večinoma domačinov iz Radencev, ki so zadnje mesece vso svojo energijo vložili v pomoč pri pripravah na ta praznik Radencev, kot maratonu rečejo domačini. »Da maraton resnično živi s svojim okoljem in da nanj dejansko čakajo praktično vsi prebivalci naše regije ter tudi preko meja, nedvomno potrjuje število naših prostovoljcev, ki vsako leto narašča. Letos je rokave za naš maraton zavihalo kar 900 prostovoljcev, brez katerih bi nam težko uspelo poskrbeti za vse organizacijske podrobnosti, za kar smo jim izredno hvaležni,” je zahvalo vsem vpletenim pri organizaciji tako zahtevnega športnega dogodka izrekel Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora. “Seveda maratona ne bi bilo niti brez vseh zvestih sponzorjev, ki z nami delijo poslanstvo spodbujanja in podpore zdravemu načinu življenja, preseganju mej, v vseh pomenih, ter ljubezni do športna,” je še dodal.

 

ni podpisa
ni podpisa

V pričakovanju prenovljenih tras
»Odličen odziv na prenovljeni 42 in 21 km progi v lanskem letu nas je spodbudil, da letos poskrbimo še za prenovo krajših prog. Tako smo prenovili 5-km traso Oazinega teka in 10-km traso teka Radenska Naturelle. Prva, ki teče po Radencih, je popolnoma ravninska in primerna tudi za bolje pripravljene otroke, starejše od 12 let. Je v celoti asfaltirana in uradno izmerjena na 4.875 m. Druga, torej trasa teka Radenska Naturelle pa je uradno izmerjena in certificirana na natančnih 10.000 m, tekače pa bo popeljala po asfaltnih poteh naših čudovitih Radencev in njene okolice. Večinoma je ravninska, z enim manjšim vzponom, « je novi progi predstavil Marko Pintarič, generalni sekretar organizacijskega odbora maratona. Tudi letos so tekačem poleg teka Radenska Naturelle in Oazinega teka na voljo še vse ostale, že tradicionalno uveljavljene proge, in sicer:  veliki maraton Radenska Classic (42,195 km), polmaraton Radenska Light (21,098 km) ter tekmovanje v nordijski hoji (9 km). Tradicionalno pa ostaja tudi netekmovalni program, ki bo obsegal Veveričkin in srčkov tek za otroke ter Pohod treh src.

Da bodo tekači na vse proge dobro pripravljeni, so organizatorji poskrbeli tudi za izvedbo priprav na maraton. Te se odvijajo vsak petek ob 17.00 v parku Radenci ali pa kar prek spletne strani maratona, kjer trenerka Andreja Zrnić iz FIT z Andrejo redno objavlja tedenske načrte tekaških priprav in vaj.


Odlično pripravljeni
Glede na dosedanje prijave organizatorji pravijo, da bo tudi letos v Radencih izredno pestro. Če je lani več kot 9.000 udeležencev, kot se jih je udeležilo 36. Maratona treh src, prišlo iz 27 držav sveta, letos pričakujejo še bogatejši nabor tekačev iz različnih celin. Med drugim tudi že dobro poznane, lahko bi rekli kar domače obraze: Sonja Roman, Marija Vrajić Trošić, Helena Javornik, Domen Hafner.

21 km za državno prvenstvo
Med dobro poznanimi domačimi obrazi bo tudi precej tistih, ki bodo svoje moči napenjali za doseganje odličnih rezultatov na polmaratonu Radenska Light, saj bo ta tudi letos štel za državno prvenstvo v maratonu. »Predzadnja majska sobota bo za Radence, slovensko atletiko in številne tekače ponovno prav poseben praznik. Atletska zveza Slovenije in organizacijski odbor maratona treh src v Radencih že tradicionalno sodelujeta  na enem osrednjih tekmovanj v polmaratonu in maratonu v Sloveniji. Sodelovanje se je še okrepilo z ustanovitvijo Združenja za rekreativne in cestne teke AZS v 2016, katere pomemben član je tudi organizacijski odbor Maratona treh src. Ponosen sem tudi, da je Radenska odslej uradna voda slovenske atletike v sezoni 2017, s katero smo uspešno nadgradili večletno skupno delo. Organizatorji v Radencih se na vseatletskem dogodku vsakič znova izkažejo z vrhunsko organizacijo, toplim in osebnim pristopom in izjemno kvalitetno izvedbo - karakteristik, zaradi katerih tekmovanje velja tudi za državno prvenstvo, na katerem se bodo tudi letos na 37. izvedbi tekmovanja najboljši slovenski predstavniki v teku na polmaratonsko razdaljo pomerili za naslove državnih prvakov in prvakinj. Dogodek bo ponovno povezal rekreativno in vrhunsko atletiko na najlepši način in prepričan sem, da nas v Radencih ponovno čaka številna množica tekačev, vrhunski rezultati in nov nepozaben dogodek za vse udeležence.« je dejal Roman Dobnikar, predsednik Atletske zveze Slovenije.

Pester spremljevalni program in nepozabni gosti
S športom pa vedno pride tudi zabava. Maraton treh src se že vsa leta začenja s petkovim otvoritvenim dogodkom v Hotelu Radin, na katerem bo spodbudo in motivacijo tekačem letos podala naša največja smučarska tekačica Petra Majdič. Organizatorji so prepričani, da bo s svojo energijo, izkušnjami in lastnimi premagovanji mej odličen navdih vsem, ki se bodo podali na pot in se spopadli s svojimi osebnimi mejami in zmogljivostmi. Otvoritveni dogodek bo imel tudi humanitarno noto, in sicer bodo zbrana sredstva organizatorji namenili regionalni Anini zvezdici, ki nudi pomoč socialno šibkim družinam. Na dan maratona bo dogajanje spremljal bogat program dnevnih dogodkov, ki bodo obsegali vse od nastopov glasbenih in plesnih skupin do jahalnega in bralnega kotička. Od 8. do 14. ure bo v Hotelu Radin obratoval tudi brezplačni vrtec za najmlajše v sodelovanju z Vrtcem Radenci.

Za odlično sprostitev mišic po maratonu bo ob njegovem zaključku poskrbela legendarna hrvaška glasbena skupina Psihomodo pop, ki bo nedvomno odličen razlog tudi za to, da se udeležba na maratonu razvleče v podaljšan vikend v prečudoviti okolici in naravi Radencev. »Odličen zabaven program maratona, pestro večerno dogajanje, čudovita narava Pomurja ter kulinarične dobrote so res dobri razlogi, da iz tekaške dogodivščine nastane nepozaben konec tedna. Na Maraton treh src se že tradicionalno ne prihaja samo za en dan, temveč za cel vikend in tudi letos naj bo tako,” je dejal Gorazd Gider, direktor marketinga Zdravilišča Radenci, ki je tudi letos za udeležence maratona pripravilo poseben maratonski paket, ki, med drugim, vključuje dve nočitvi s polpenzionom, startnino za izbrani tek (velja za rezervacije do 10.5.), masažno kopel za noge in neomejeno kopanje v termah.

Vse informacije o Maratonu treh src so na voljo na spletni strani maraton-radenci.si, o paketu Maratonski vikend pa na spletni strani Zdravilišča Radenci


Za pomoč pri prijavi lahko udeleženci  37. Maratona treh src pokličejo tudi na telefonsko številko 041 811 708 ali pišejo na info@maraton-radenci.si.

PREGLED ŠPORTNIH DOGODKOV 37. MARATONA TREH SRC – 20. maj 2017


TEKMOVALNE DISCIPLINE Dolžina Ura  Starost Startnina
Maraton Radenska Classic 42.195 m 9:00 18 38 EUR (do 10.5.), 60 EUR (na dan)
Polmaraton Radenska Light 21.098 m 9:00 18 38 EUR (do 10.5.), 60 EUR (na dan)
Tek Radenska Naturelle 10.000 m 9:10 16 38 EUR (do 10.5.), 60 EUR (na dan)
Oazin tek  4.875 m 9:10 12 38 EUR (do 10.5.), 60 EUR (na dan)
Nordijska hoja  9.000 m 8:30 16 25 EUR (do 10.5.), 35 EUR (na dan)
   
NETEKMOVALNE DISCIPLINE   
Pohod treh src  9.759 m 8:00 Veveričkin in srčkov tek  300, 600 in 1000 m 16:00 Max. 11 5 EUR (do 10.5.), 10 EUR (19.5. in na dan)

Alenka Dujanovič

Foto: Mediaspeed

 

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: