Se Petrol loteva kolesarstva? Se!

Fotografija: Kolesarska transverzala - 10. etapa
Odpri galerijo
Kolesarska transverzala - 10. etapa

Videti je, da so v Petrol spoznali, da so tudi kolesarji njih9vi dobri gostje – saj tudi so. Po novem bo Petrol poskrbel, da se bodo kolesarji lahko na servisih oskrbeli z rezervnimi deli oz. kolo popravili in se okrepili s primerno športno hrano.
Jasno, da je vse spet zakuhal Tof. In po naše je to dobro, Petrol ima veliko priložnost, da z dobro zamišljeno akcijo morda pripomore k sožitju kolesarjev in avtomobilistov!

V ponedeljek 29. junija je Tone Fornezzi Tof z ekipo s prvo etapo od Ljubljane do Kranjske Gore začeli  z realizacijo kolesarskega turističnega projekta nacionalnega pomena Petrolova kolesarska transverzala – 1.000 KM SLOVENIJE.

Kolesarska transverzala s startom in ciljem v Ljubljani je obkrožila celotno Slovenijo, skozi mesta, kraje in pokrajine, ki so izrednega pomena tudi s turistične in zgodovinske strani. Dnevna etapa je obsegala okrog 100 km, trasa je bila razen redkih izjem (Vršič!) primerna za vse generacije kolesarjev, saj vodi skozi najbolj slikovite kraje naše dežele.

Na vsakih 100 km so na Petrolovih servisih vzpostavili tako imenovano kolesarsko postajo, kjer so udeleženci transverzale v posebni, evidenčni knjižici zbirali  pečate, po zaključeni transverzali pa prejeli ekskluzivno medaljo 1.000 KM SLOVENIJE NA KOLESU.  

Slovensko kolesarsko transverzalo pod pokroviteljstvom Petrola in sodelovanjem Direktorata za turizem pri ministrstvu za gospodarstvo RS, je Tof s pri9jatelji poleti tudi končal.

Start je bil v BTC Cityju v 29. junija od   Kristalne palače, od koder so odkolesarili na Petrolovo kolesarsko postajo št. 1.na servisu Petrol na Šmartinski cesti. In potem po kolesarski stezi mimo Šentvida naprej do Tacna in skozi Zavrh in Smlednik do Kranja, Radovljice, Bleda, Jesenic do cilja prve etape v Kranjski gori.

Izdali bodo zemljevid kolesarske transverzale, evidenčno knjižico (za zbiranje žigov) in turistični vodnik z opisom vseh turističnih in zgodovinskih pa tudi kulinaričnih znamenitosti ob kolesarski trasi 1000 KM SLOVENIJE..

Priloženih je  vseh 10 etap.

ni podpisa
ni podpisa

.
PETROLOVA KOLESARSKA TRANSVERZALA – 1.000 KM SLOVENIJE

1.etapa:  Kristalna palača BTC City; servis PETROL Šmartinska cesta Ljubljana - Tacen- Zavrh- Smlednik – Kranj- Naklo – Posavec – Podvin – Radovljica – Lesce – Bled – Spodnje Gorje – Kočna – Jesenice – Mojstrana – Kranjska Gora; servis PETROL
Dolžina: 105 km

2. etapa: Kranjska Gora – Vršič – Bovec- Kobarid – Tolmin – Solkan – Nova Gorica; servis PETROL
Dolžina: 110 km

3. etapa: Nova Gorica – Šempeter – Dornberk – Komen - Dutovlje – Sežana – Divača  – Dekani - Koper – servis PETROL
Dolžina: 110 km

4. etapa: Postojna – Unec – Cerknica – Nova vas – Sodražica – Ribnica – Kočevje – Livold – Petrine servis PETROL
Dolžina: 100 km

5. etapa: Petrine – Fara – Stari trg ob Kolpi – Vinica – Dragatuš – Črnomelj – Metlika – Jugorje – Novo mesto; servis PETROL
Dolžina: 115 km

6. etapa: Novo mesto – Šentjernej – Kostanjevica – Brod – Cerklje ob Krki – Brežice – Bizeljsko – Bistrica ob Sotli – Podčetrtek – Rogaška Slatina – Rogatec; servis PETROL
Dolžina: 100 km

7. etapa: Rogatec – Žetale – Podlehnik – Ptuj – Juršinci – Moravci v Slovenskih Goricah – Ljutomer – Beltinci – Murska Sobota – Radenci; servis PETROL
Dolžina: 110 km

8. etapa: Radenci – Gornja Radgona – Apače – Šentilj v Slovenskih Goricah – Maribor – Brestanice – Radlje ob Dravi –  servis PETROL
Dolžina: 105 km

9. etapa:  Radlje ob Dravi - Dravograd – Slovenj gradec - Mislinja – Velenje – Mozirje - servis PETROL
dolžina: 89 km

10. etapa: – Mozirje – Gornji Grad – Kamnik – Domžale – Ljubljana: servis Petrol - Črnuče
Dolžina: 90 km

Več iz te teme:

Komentarji: