Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Septembrski tek za dober namen

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je v času poletnih počitnic vabil ljudi k vpisu v brezplačne jesenske vadbe.
Izberite vadbo, ki vas bo, ne le ohranjala fit, temveč tudi<br />
osrečevala. Izbire je za vse dovolj. Foto: Aleš Fevžer<br />
&nbsp;
Izberite vadbo, ki vas bo, ne le ohranjala fit, temveč tudi<br /> osrečevala. Izbire je za vse dovolj. Foto: Aleš Fevžer<br /> &nbsp;
Polet
11. 9. 2019 | 09:39
11. 9. 2019 | 10:58
4:58
Na voljo je bilo preko 3600 vadb 134 različnih ponudnikov, kar je poskrbelo za pester izbor športnorekreativnih programov vadbe, ob tem pa zagotavljal 5000 vadb za seniorje. Največji naval je bil na vpisu na vodene vadbe, jogo ter ples. Septembra bo na sporedu še dobrodelni tek za perspektivne športnike, ki predstavlja vrhunec Evropskega tedna športa.

To jesen bodo Slovenci v okviru iniciative Evropski teden športa, pod sloganom BeActive (BodiAktiven) brezplačno migali kar v 65 krajih po Sloveniji, k aktivnemu življenjskemu slogu pa bo OKS-ZŠZ skupaj s partnerji nagovarjal tudi v času Evropskega tedna športa, ki ga obeležujemo med 23. in 30. septembrom. V tem času se bodo zvrstile številne športne aktivnosti širom Slovenije.

Pester program bo tudi na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer bomo 28. septembra beležili pretečene kroge okoli parka in zbirali denar za mlade perspektivne športnike, ki si zaradi socialne stiske težko privoščijo plačilo vadnin, športne opreme ipd.


V sklopu projekta bodo na Ministrstvu za kulturo v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo, Ministrstvom za izobraževanje znanost in šport, Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in Cankarjevim domom, ki je izvršni producent, tudi letos pripravili nacionalni strokovni posvet, s katerim predstavljajo načine, kako povezati šport in kulturo.

V bogatem programu posveta Šport, gibanje, zdravje, umetnost in tehnologije, ki bo 23. septembra v Ljubljani, bodo strokovna predavanja, predstavitve in delavnice usmerjena v preplet kulture in umetnosti, ki sloni na ustvarjalni in varni rabi tehnologij in internet, tematsko pa se bodo navezovala na šport in gibanje, posredno tudi na zdravje. Strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju, kulturi in športu želijo predstaviti kakovostne vsebine iz kulturno-umetnostne vzgoje, ki so nastale z ustvarjalno rabo tehnologij in so dostopne na internet.

Udeleženci posveta bodo prejeli tudi informacije o natečaju Olimpijske igre <strong>Tokio 2020</strong> za vrtce, osnovne in srednje šole. Foto: Aleš Fevžer
Udeleženci posveta bodo prejeli tudi informacije o natečaju Olimpijske igre Tokio 2020 za vrtce, osnovne in srednje šole. Foto: Aleš Fevžer


Udeleženci posveta bodo prejeli tudi informacije o natečaju Olimpijske igre Tokio 2020 za vrtce, osnovne in srednje šole. K športno obarvanemu tednu se je pridružilo tudi Ministrstvo za zdravje, ki bo v sodelovanju s Fakulteto za šport, organiziralo strokovni posvet “Soustvarjajmo okolje, ki spodbuja telesno dejavnost”. Posvet je del aktivnosti, s katerimi želi država izboljšati prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva.

Mercator, d.d. se je poleg jesenske vadbe, ki je bila prva aktivnost letošnjega Evropskega tedna športa odločil podpreti krovno športno organizacijo ne le ''aktivno in gibalno'' temveč tudi dobrodelno. Konec septembra se bodo s tekaškimi izdelki pridružili Coca-Colini akciji #vednopodpiraj DOBER NAMEN, kjer bodo zbirali sredstva za mlade vrhunske športnike in jim s tem omogočili višje športne štipendije.

Ambasador akcije, olimpijec Jure Košir, je ob tej priložnosti dejal: ''Zelo smo veseli in rad bi izkoristil to priložnost, da se zahvalim Mercatorju, da se je pridružil letošnjemu dobrodelnemu projektu. Od 20. septembra dalje bodo lahko potrošniki v Mercatorju kupili opremo za tek ter pomagali mladim slovenskim športnikom do športnih štipendij, obenem pa lahko začeli ali nadaljevali s športnimi aktivnostmi.''

Pester program bo tudi na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer bomo 28. septembra beležili pretečene kroge okoli parka in zbirali denar za mlade perspektivne športnike, ki si zaradi socialne stiske težko privoščijo plačilo vadnin, športne opreme ipd. Foto: A
Pester program bo tudi na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer bomo 28. septembra beležili pretečene kroge okoli parka in zbirali denar za mlade perspektivne športnike, ki si zaradi socialne stiske težko privoščijo plačilo vadnin, športne opreme ipd. Foto: APri krovni športni organizaciji smo jih tako želeli osvetliti na šaljiv način. Na pomoč so nam prišli vrhunski športniki in znani Slovenci, ki so opozarjali na težave novodobnih mladostnikov in hitrega tempa življenja – namesto gibanja vse prevečkrat posežemo po moderni tehnologiji, iščemo razloge, zakaj vadba ni primerna za nas in se izgubimo v poplavi vadb, ki so na voljo. Tako športniki, kot tudi glasbenik, fotomodel, blogerka, vloger in radijec so si bili enotni – če smo telesno dobro pripravljeni, nam v življenju vse lažje steče. Zato izberite vadbo, ki vas bo, ne le ohranjala fit, temveč tudi osrečevala. Izbire je za vse dovolj.
Alja Pahor
Strokovni delavec za odnose z javnostmi

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine