V 857 dneh okoli Južne Amerike - v kajaku!

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

THANK God I am still alive
THANKS to my family
THANKS to  my friends
THANKS to my employees
THANKS to the authorities
THANKS to all sponsors
THANKS to the press

Ne, to niso zahvale Julesu Vernu ob končanju njegove knjige "V 80 dneh okoli sveta", temveč besede Nemke Freye Hoffmeister, ki je, v nekaj manj kot 4 letih, od tega 857 dni preživetih na vodi, premec svojega 5,48m dolgega kajaka zarila v pesek na obali Buenos Airesa.

Pot je začela na vzhodni obali Južne Amerike, veslala je mimo Ognjene zemlje, ter se po zahodni obali vrnila do Panamskega prekopa, ki ga je seveda, tudi prečkala. Ker bi to bil velik zalogaj za potovanje v enem "dihu", je Freya večkrat Južno Ameriko zamenjala za domačo Nemčijo, kjer si je nabirala novih moči za nadaljevanje te epske poti.

Veslanje okoli Južne Amerike je samo zadnje v vrsti maratonskih podvigov, ki jih je "železna Freya"  odveslala po nemirnih morjih sveta. Leta 2009 je sama kot prva ženska na svetu, brez pomoči obveslala Avstralijo, pred tem sta pa že leta 2007 s kolegom Gregom Stamerjem podrla hitrostni rekord v veslanju okoli Islandije. Za pot sta potrebovala pičlih 33 dni.

Več o tej zares epski poti, polni težav in seveda tudi lepih trenutkov si lahko preberete na Freyinem blogu, sam pa se bom, poln trenutnega navdiha odpravil preveslati Bohinjski biser. Upam, da bo stik z vodo prijeten in ne preveč hladen.

Več iz te teme:

Komentarji: