Vintage Overland prikolica - mini / maksi "starinsko" presenečenje

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V poplavi pripomočkov za aktivno preživljanje prostega časa se vedno najdejo tudi taki, ki jih ne vidimo ravno na vsaki obali jezera ali v senci priljubljenega kampa poleti.

Od šotorov vseh mogočih oblik, do avtodomov, katerih mere presegajo "kvadraturo" naše domače garsonjere, do unikatno izdelanih mini prikolic, ki jih, s terenskim vozilom lahko mirne duše zlorabljamo po makadamskih poteh snežniških gozdov, ali pa se z njo odpravimo na fotosafari v, pri nas še zadnji pragozd – Kočevski pragozd.

Izbira je vaša.

Dejstvo pa je, da si svojega »domeka« ne boste izdelali sami, saj ga lahko, po vaših željah naročite pri podjetju "Vintage overland".

Prej pa, ko boste potrebovali zdravniško pomoč ob ogledu cene tega mini "overlanderja" na dveh kolesih, si preberite nekaj o tehničnih karakteristikah, ki krasijo ta mini čuda.

Ideja je zrasla v glavi zaljubljenca v aktivno preživljanje prostega časa, Britton Purserja.  Britton je že kot otrok rad bežal čez domačo ograjo ranča na obisk k »noni« v sosednji kraj. Tudi  udarci z »muhotepcem« ga niso spravili k pameti.

Ko je Britton postal večji, so ga začela zanimati, za ameriške razmere seveda bogokletno, evropska vozila.

No, in ravno s »hroščem« se je, ko ga je oče dokončno »zapodil« iz ranča odpravil na študij oblikovanja v oddaljeno Mesto Angelov. In tam se je navdušil nad minimalistično opremljenimi domovanji.

Tudi "Vintage overlander" je ena izmed takih kreacij.

Mesta ima za dva utrujena raziskovalca prostranstev, velika, profilirana retro kolesa, oblika solze – to so karakteristike te 350 kg. težke mojstrovine na dveh kolesih.

Britton, kot neskončen ljubitelj estetike vam po naročilu, in izključno s svojimi rokodelskimi spretnosti izdela in opremi prikolico, ki, po željah naročnika lahko vsebuje vse "pritikline" ki jih, ali pa tudi ne(odločitev je vaša) pri kratkemu vikend potepu v bližnji gozd. Za to je tudi ta prikolica primerna.

Velika vhodna vrata (no, glede na dimenzije prikolice), solarne celice, strešno okno z ventilatorjem, lesena notranjost, izolacija, narejena iz recikliranega jeansa, led osvetlitev, dvižna kupola spredaj…in še in še majhnih detajlov, ki zaznamujejo to mini čudo.

Kot sem pa že omenil, občutek svobode ni poceni. Osnovna verzija bo vašega ponosnega, za enkrat še polnega prašička "olajšala" za kar 10.500$. Če pa hočete več ameriškega "bling-a", pa boste morali pobrskati tudi pod vzmetnico. "T.E Lawrence" (poimenovana je po filmu »Princ iz Arabije«), bo vašo posteljo olajšal še za dodatnih  4000 zelencev.

Ni malo ne? Amapak, kot pravimo – vse za svobodo bivanja!

Več  o tej mini prikolici si preberite na njihovi spletni strani.

Več iz te teme:

Komentarji: