Zadnji del velikega testa - dirkalniki

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

 Velikih, pomembnih sprememb v tehnologiji proizvajalci ne ponujajo. Vsak izmed njih se poskuša s svojo tehnologijo približati bistvenim značilnostim modelov: udobju, blaženju, stabilnosti in odzivnosti. Modeli ponujajo tudi dobro zračnost in oprijem stopala. Z vsem naštetim je poskrbljeno, da bo naš tekaški korak spomladi varen.

Testno ekipo smo sestavljali Urša, Jure in Klemen. Modele smo preizkusili na že znanem testnem krogu v okolici Radovljice, atletskem stadionu in krogu okrog Blejskega jezera, pretekli smo vse pare, v različnih razmerah.

Ne le da je to največji preizkus doslej, ko vedno je tudi tako kot že dvajset let: da za preizkušanje ne porabimo nekaj ur, ampak nekaj dni. Zaradi tega in zaradi dveh desetletij izkušenj je naš preizkus tekaških copat edinstven ne le v Sloveniji, ampak tudi daleč naokoli.

Da boste čim bolje razumeli, kaj vse je pri izbiri vaših tekaških copat pomembno, smo v posebnem zapisu še opisali, kako je tekaška obutev sestavljena, oziroma kateri so sestavni deli te obutve. Velja prebrati – da boste zares vedeli, kaj imate pod nogami.

NIKE LUNARACER +3

ni podpisa
ni podpisa

Teža: moški 190 g, ženski 161 g

Model je namenjen lahkim in srednje težkim tekačem z nevtralnim stopalnim lokom. Hitri treningi in tekmovanja bodo pravi užitek, saj ponuja veliko odzivnosti, dober oprijem stopala in s tem dovolj udobja.

NIKE FREE RN DISTANCE

ni podpisa
ni podpisa

Teža: moški 245 g, ženski 207 g

Model iz linije FREE, namenjen tudi hitrim tekom in tekmovanjem. Primeren je za lahke in srednje težke tekače z nevtralnim stopalnim lokom. Ponuja odličen oprijem stopala, pravo mero blaženja in odzivnosti in s tem popolno udobje pri teku na asfaltnih in urejenih makadamskih podlagah.

ASICS GEL- DS TRAINER 21

ni podpisa
ni podpisa

Teža: moški 271 g, ženski 226 g

Model je namenjen hitrim treningom in tekmovanjem, primeren je za lahke in srednje težke tekače. Odlikuje ga prefinjena kombinacija udobja in odzivnosti na asfaltnih in urejenih makadamskih podlagah.

ASICS GEL NOOSA TRI-11

ni podpisa
ni podpisa

Teža: moški 282 g, ženski 228 g

Model je narejen za tekmovanja triatloncev, z njim pa bodo zelo zadovoljni lahki in srednje težki tekači, ki želijo udoben, odziven in dobro blažen treninško-tekmovalni model, za asfaltne in urejene makadamske podlage.

MIZUNO WAVE RIDER

ni podpisa
ni podpisa

Teža: moški 291 g, ženski 246 g

Že kar legendarni model, poznan med lahkimi in srednje težkimi tekači rekreativci kot tekmovalni model. Primeren je za vse terene in tekaške razdalje in namenjen tekačem z nevtralnim stopalnim lokom. Kombinacija udobja, odzivnosti in pravega blaženja vam omogoča varen tekaški korak.

BROOKS LAUNCH 3

ni podpisa
ni podpisa

Teža: moški 277 g, ženski 245 g

Model je primeren za lahke in srednje težke tekače z nevtralnim stopalnim lokom. Priporočljiv je za hitre treninge in tekmovanja na asfaltnih in urejenih makadamskih podlagah. Odlično razmerje udobja, blaženja in odzivnosti vam zagotavlja hiter korak.

JOMA R.MARATHON

ni podpisa
ni podpisa

Teža: moški 246 g, ženski 223 g

Model je primeren za hitre treninge in tekmovanja lahkih in srednje težkih tekačev z nevtralnim stopalnim lokom. Z njim bodo zelo zadovoljni tekači s srednje širokim in tudi širšim stopalom. Pravo razmerje med odzivnostjo in blaženjem vas bo popeljalo varno do cilja tudi na maratonskih razdaljah.

SALMING RACE 3 SHOE

ni podpisa
ni podpisa

Teža: moški 184 g, ženski 154 g

Najlažji model na preizkusu, primeren za lahke in srednje težke tekače z nevtralnim stopalnim lokom. Oprijem stopala, občutek lahkotnosti in odzivnost nas ponese v hiter tek na asfaltnih in urejenih makadamskih podlagah.

SALOMON S-LAB SONIC - unisex

ni podpisa
ni podpisa

Teža: 219 g

Model je namenjen vsem tekačem z ozkim in srednje širokim stopalom, ki želijo hitro teči na vseh podlagah. Lahki in srednje težki tekači bodo občutili lahkotnost in dovršenost modela na treningih in tekmovanjih.

BROOKS RACER ST 5 – unisex

ni podpisa
ni podpisa

Teža: 195 g

Model je namenjen vsem tekačem in za vse širine stopal, ki želijo udobje, dobro blaženje in hkrati dovolj odzivnosti. Hitri treningi in tekmovanja na asfaltnih in urejenih podlagah vam bodo v pravi užitek.

NEWTON GRAVITYR VI

ni podpisa
ni podpisa

Teža: moški 270 g, ženski 199 g

Model je namenjen lahkim in srednje težkim tekačem z nevtralnim stopalnim lokom. Primeren je za hitre in dolžinske treninge in tekmovanja. Ponuja pravo razmerje udobja, blaženja in odzivnosti, zato so z njim zelo zadovoljni tekači in triatlonci.

Več iz te teme:

Komentarji: