Zmaga na teku za Volkswagen tekaško ekipo Polet O2!

Fotografija: ipp
Odpri galerijo
ipp

V nedeljo smo se člani Volkswagen Poletove tekaške ekipe udeležili rekreativnega teka v Slovenskih Konjicah. Teklo se je na razdaljah 5, 10 in 21 kilometrov. Tekmovanja smo se udeležili kot del priprave na 20. Volkswagen Ljubljanski maraton in smo tekli na krajših razdaljah; Petra in Matjaž na petkilometrski, Lea, Špela in Renata pa na desetkilometrski progi. Ob dobrem treningu smo tek izkoristili še za preverjanje tekaške pripravljenosti.

Poudariti moramo, da je naš član Matjaž Kragelj v teku na pet kilometrov zmagal v svoji starostni skupini. Bilo je nekaj mlajših tekačev, ki so bili hitrejši, tekači njegove starosti pa so bili daleč zadaj. Matjaž o svojem teku pravi: »Konjiški tek je bil moja prva letošnja tekaška preizkušnja, saj sem raje treniral za ključni dogodek leta – 20. Volkswagen Ljubljanski maraton, kot je bilo načrtovano. Zaradi poškodbe mečne mišice, izgube nekaj pomembnih treningov in premalo počitka sem se odločil za petkilometrski tek in še sem dvomil, ali bo z nogo vse v redu. Proga se mi je zdela odlična, lepo tekoča, opaziti je bilo, da so se boljši tekmovalci odločili za preizkušnjo na 21 in 10 km, saj so na petkilometrskem teku takoj po startu nastali veliki razmiki med tekmovalci. Z dosežkom sem zadovoljen, tekel sem ravno pod 21 minutami, kar je bilo dovolj za sedmo mesto in – ker sem ravno menjal kategorijo – za prvo v kategoriji. Rezultat ni nič posebnega v primerjavi z boljšimi rekreativci, je pa opaziti delo preteklih mesecev in upanje, da bi na 20. Volkswagen Ljubljanskem maratonu odtekel pod 42 minutami, kar je primarni cilj projekta.«

Vsak dober rezultat je pokazatelj dobrega dela in dobre tekaške pripravljenosti. Veseli nas, da gre tekačem naše ekipe dobro od nog. Več o tekmovanju in rezultatih iz Konjiškega maratona ter odzivih tekačev Volkswagen Poletove ekipe pa si lahko preberete v prihodnji številki Poleta O2, ki izide v četrtek 8. oktobra.
 

Več iz te teme:

Komentarji: