Oglasil se je Trump: Ti ljudje so kradljivci

Trump vztraja, da je zmaga Bidna plod volilne prevare.
Fotografija: Donald Trump. FOTO: Carlos Barria, Reuters
Odpri galerijo
Donald Trump. FOTO: Carlos Barria, Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump vztraja, da je zmaga demokratskega kandidata Joeja Bidna na predsedniških volitvah plod volilne prevare. Kot je tvitnil danes, so bile volitve ukradene. «

»Obstaja sistemski problem pri avtentikaciji glasovnic, ki bi lahko resno vplival na celotne volitve /.../ Menimo, da so ti ljudje kradljivci. Stroji v velikih mestih so pokvarjeni. To so bile ukradene volitve /.../ Kjer je bilo pomembno, so ukradli, kar so morali ukrasti«, je med drugim tvitnil Trump.

Kot poročajo tuje tiskovne agencije, se je Trump danes odpravil na golf v Sterling blizu prestolnice. Prav na tem golfišču je v soboto tudi dočakal razglasitev Bidnove zmage, nakar se je vrnil v Washington, kjer so mu sicer volivci izrazito nenaklonjeni.

Preberite tudi: »To je bil Trump na twitterju. Moški, ki sem ga videla, je pustil drugačen vtis«


»Ta trenutek bi bilo napak, če bi popustil,« je dejal Trumpov odvetnik Rudy Giuliani. Tudi republikanski kongresnik Kevin McCarthy je danes dejal, da so razlike med kandidatoma premajhne za končno razglasitev zmagovalca. Medtem pa je republikanski senator Mitt Romney že čestital Bidnu. »Raje bi gledal bolj dostojanstven odhod. A to enostavno ni v njegovem značaju, je dejal za Trumpa.

Komentarji: