Danilo Petrucci se odlično znajde tudi v puščavi

Po kazni, ki jo je prejel Avstralec Toby Price, se je prve etapne zmage na reliju Dakar v karieri razveselil Italijan Danilo Petrucci.
Fotografija: Danilo Petrucci med zase zgodovinsko peto etapo Dakarja ... FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Danilo Petrucci med zase zgodovinsko peto etapo Dakarja ... FOTO: Franck Fife/AFP

Dolgoletni član karavane motoGP je dobil peto, skrajšano etapo relija Dakar, ki tudi letos poteka v Savdski Arabiji. Sprva so zmago sicer pripisali Avstralcu Tobyju Priceu. Dirkači so prevozili 346 od prvotno predvidenih 465 kilometrov, v Riadu pa je med avtomobilisti zmagal Južnoafričan Henk Lategan.

Danilo Petrucci je imel 4:14 minute zaostanka za Priceom, nato pa je zaradi kazni Avstralcu etapo celo dobil, tretji je bil sprva Bocvanec Ross Branch, ki je za Priceom zaostal le za dve sekundi več od Petruccija, po šestminutni kazni zmagovalcu pa je tudi sam napredoval za eno mesto. Petrucci je prvi nekdanji dirkač karavane motoGP z zmago na Dakarju.

V skupni razvrstitvi je v vodstvu tokrat 13. Britanec Sam Sunderland, ki ima 2:29 minute prednosti pred Avstrijcem Matthiasom Walknerjem in 5:59 minute pred Francozom Adrienom Van Beverenom.

In Petrucci med dirko v Misanu oktobra lani. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
In Petrucci med dirko v Misanu oktobra lani. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Med avtomobilisti je Lategan za 1:58 minute ugnal Francoza Sebastiena Loeba, tretji je bil Argentinec Lucio Alvarez, ki je zaostal 2:10 minute. Skupno vodilni Katarec Naser Al-Atijah je bil tokrat osmi s 4:53 minute zaostanka. Še vedno pa slednji ima v skupni razvrstitvi zajetnih 35:10 minute prednosti pred Loebom in 51:15 pred Alvarezom.

Letošnjo preizkušnjo je sicer zaznamovala eksplozija s konca decembra, v kateri je resne poškodbe dobil francoski dirkač Philippe Boutron. Njegov sin je v četrtek povedal, da se je oče zbudil iz kome. Francoske oblasti incident preiskujejo kot domnevni teroristični napad.

Preberite še:

Komentarji: