Jorge Martin le še osem točk za prvakom

Španec je dobil kvalifikacije in šprintersko dirko za VN Japonske. Bagnaia: V nedeljo bo drugačna zgodba.
Fotografija: Jorge Martin je bil najboljši na Japonskem. FOTO: Toshifumi Kitamura/AFP
Odpri galerijo
Jorge Martin je bil najboljši na Japonskem. FOTO: Toshifumi Kitamura/AFP

Španec Jorge Martin (Ducati-Pramac) ima za sabo popolno jutro v Motegiju na Japonskem, ki bo jutri gostil veliko nagrado motoGP. Španec je dobil kvalifikacije in si priboril prvo štartno mesto, nato je dobil še šprintersko dirko.

Za Martina je bila to že tretja zaporedna šprinterska zmaga, s katero je vnovič zmanjšal razliko v seštevku za svetovno prvenstvo za Italijanom Francescom Bagnaio, ki je v šprintu zasedel tretje mesto. Sedem dirk pred koncem sezone ju loči le še osem točk. Bagnaia jih je doslej zbral 299, Martin 291.

»Res sem zelo srečen in pojdimo jutri po še eno zmago,« je dejal Martin. Da bo v boju za krono tesno, pa je priznal tudi Bagnaia: »Jorge doživlja svoje najboljše trenutke. A moramo ostati mirni in se pripraviti na nedeljo, takrat bo zgodba drugačna.«

Francesco Bagnaia napoveduje revanšo v nedeljo. FOTO: Toshifumi Kitamura/AFP
Francesco Bagnaia napoveduje revanšo v nedeljo. FOTO: Toshifumi Kitamura/AFP

Drugo mesto je zasedel Južnoafričan Brad Binder (KTM), za zmagovalnim odrom pa sta končala Avstralec Jack Miller (KTM) in Francoz Johann Zarco (Ducati-Pramac).

Šestkratni svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda) je bil sedmi. Še slabše je šlo prvaku iz leta 2021 Francozu Fabiu Quartararoju (Yamaha), ki je na 15. mestu močno zaostal za prvo deveterico s točkami.

Preberite še:

Komentarji: