Kaj je dosegla Polona Dornik pred osvojitvijo srebra na OI v Seulu?

V tokratnem kvizu preizkus znanja iz nogometa, košarke, in atletike.
Fotografija: Polona Dornik je bila stalna članica jugoslovanske in slovenske reprezentance. FOTO: Dokumentacija Dela
Odpri galerijo
Polona Dornik je bila stalna članica jugoslovanske in slovenske reprezentance. FOTO: Dokumentacija Dela



1. Pred drevišnjo tekmo lige prvakov med nogometaši Benfice in Barcelone se navijači obeh moštev strinjajo, da so videli že precej lepše čase svojih ljubljencev, ki imajo skupaj sedem naslovov najboljših na stari celini in so osemkrat igrali v finalu. Med seboj so se pomerili v finalu LP 1961, ko so Lizbončani osvojili prvo od svojih dveh lovorik z zmago s 3:2. Kje je bil odločilni dvoboj?
A) V Stuttgartu
B) V Glasgowu
C) V Bernu
2. Na današnji dan leta 1988 so košarkarice ZDA ubranile naslov olimpijskih prvakinj z zmago nad Jugoslavijo s 77:70. Za poraženke so igrale organizatorka Ježice Stojna Vangelovska, pred dnevi umrla Žana Lelas, ki je pozneje branila barve Ljubljančank, in legendarna Polona Dornik, ki je nastopila na OI tudi štiri leta prej. Katero mesto je osvojila Jugoslavija leta 1984?
A) Tretje
B) Šesto
C) Osmo
3. Danes praznuje 65. rojstni dan nekdanji odlični britanski atlet Sebastian Coe. V njegovi zbirki trofej med drugim najdemo štiri olimpijska odličja iz let 1980 in 1984: dve zlati v teku na 1500 m in dve srebrni na 800 m. Kdo se mu je najbolj približal na OI v Los Angelesu, kjer je z novim rekordom iger 3:32,53 kot prvi v zgodovini discipline ubranil šampionski naslov?
A) Steve Cram
B) Jose Manuel Abascal
C) Steve Ovett

Preberite še:

Komentarji: