Kakšen podvig si je pripisal Ermin Šiljak?

V tokratnem kvizu različno zahtevna vprašanja iz sveta nogometa, košarke in tenisa.
Fotografija: Takole je Ermin Šiljak 6. septembra 2003 preluknjal tudi mrežo Izraela. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Takole je Ermin Šiljak 6. septembra 2003 preluknjal tudi mrežo Izraela. FOTO: Igor Mali

1. Na včerajšnji dan pred dvajsetimi leti se je Slovenija merila v I. evropsko-afriški skupini teniškega Davisovega pokala. Gostovala je v Harareju in prvi dan končala boje z rezultatom 1:1. Marka Tkalca je premagal Zimbabvejec Kevin Ullyett, najstarejši član naše ekipe Iztok Božič je ugnal višje postavljenega Wayna Blacka. Koliko mest na lestvici ATP ju je ločilo?
A) 33
B) 133
C) 333

2. V teh dneh pred 25 leti so se košarkarice Ježice pripravljale na nastop v evropski ligi. Nastopile so na močnem turnirju v avstrijskem mestu Wels in zanesljivo osvojile prvo mesto. Za igralko tekme so bile na posamezne večere izbrane Rankica Šarenac, Žana Lelas in Sabina Felc. Ljubljančanke so nanizale štiri zmage. Kateri klubi so padli pod njihovimi rokami?
A) PAOK, Bayern, Valencia, Wels
B) Vicenza, Wels, CSKA, Galatasaray
C) Wels, Budućnost, Praga, Pariz

3. Na današnji dan pred 15 leti je končal kariero nekdanji nogometni reprezentant Ermin Šiljak. Nekoč odlični napadalec je igral za številne klube, nazadnje za belgijski Mouscron, še prej za Svobodo, Olimpijo, Bastio, Servette, Hammarby, Panionios in kitajski Dalian. V majici Slovenije je zabil 14 golov. V koliko državah se je veselil naslova državnega prvaka?
A) 1
B) 2
C) 3

Preberite še:

Komentarji: