Kalleju Rovanperäju se pri japonskem moštvu obeta sanjski zaslužek

Finski dirkaški zvezdnik naj bi izboljšal rekord svojega slovitega rojaka Tommija Mäkinena, kar zadeva letno plačo v reliju.
Fotografija: Kalle Rovanperä zanesljivo drvi drugemu naslovu svetovnega prvaka v reliju nasproti. FOTO: Theophile Bloudanis/AFP
Odpri galerijo
Kalle Rovanperä zanesljivo drvi drugemu naslovu svetovnega prvaka v reliju nasproti. FOTO: Theophile Bloudanis/AFP

Finski dirkaški zvezdnik Kalle Rovanperä zanesljivo drvi drugemu zaporednemu naslovu svetovnega prvaka v reliju nasproti. Pred zadnjimi tremi letošnjimi preizkušnjami (naslednja bo med 28. septembrom in 1. oktobrom v Čilu) ima namreč v skupni razvrstitvi zajetnih 33 točk naskoka pred drugouvrščenim Valižanom Elfynom Evansom.

Za svoje vrhunske predstave je že sedaj zelo dobro plačan, v prihodnji sezoni pa se mu nasmiha resnično sanjski zaslužek. Kallejev menedžer Timo Jouhki verjame, da bo njegov varovanec izboljšal finski rekord, kar zadeva letno plačo v reliju. Ali se mu vsaj močno približal.

»Ne morem razkriti natančnih številk, toda Rovanperä ima na mizi zelo dobro ponudbo,« je Jouhki povedal o novi pogodbi, ki naj bi jo 22-letni šampion iz Jyväskyläja sklenil z vodstvom Toyote. Branilec naslova najboljšega dirkača v reliju, ki je – mimogrede – v minulih dneh svoje izjemno mojstrstvo za volanom vnovič potrdil tudi v driftanju (po kvalifikacijski zmagi na prireditvi za veliko nagrado masters v Varšavi ga je nato na dirki pred 53.000 gledalci pustila na cedilu tehnična okvara) se sicer še vedno pogaja tudi z drugimi moštvi.

Najbolje finski plačani dirkač v reliju je sicer štirikratni svetovni prvak Tommi Mäkinen, ki je leta 2002 pri Subaruju zaslužil debelih šest milijonov evrov.

Preberite še:

Komentarji: