Kozinova z izkušeno Švedinjo za diamantni pas združenja WBC

V Stožicah bo 6. oktobra na sporedu nepozaben borilno-rockovski spektakel.
Fotografija: Ema Kozin (na fotografiji druga z leve) bo 6. oktobra boksala za diamantni pas združenja WBC. Trenerja Redžo Ljutić (levo) in Rudolf Pavlin (na sredini) verjameta, da bo njuna varovanka uspešna. V Stožicah se bo boril tudi Bojan Kosednar (drugi z desne). FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Ema Kozin (na fotografiji druga z leve) bo 6. oktobra boksala za diamantni pas združenja WBC. Trenerja Redžo Ljutić (levo) in Rudolf Pavlin (na sredini) verjameta, da bo njuna varovanka uspešna. V Stožicah se bo boril tudi Bojan Kosednar (drugi z desne). FOTO: Miha Šimnovec

Trzin – Zdaj je znano, s katero tekmico se bo slovenska profesinalna boksarka Ema Kozin (16 zmag, 8 s k .o, 1 neodločen izid) pomerila 6. oktobra v športni dvorani v Stožicah. To bo izkušena Švedinja Maria Lindberg (17 zmag, 9 s k. o., 2 neodločena izida, 4 porazi), so razkrili na novinarski konferenci.

»To bo težka borba, Lindbergova je namreč ena od najboljših boksark v teh kategorijah, toda verjamem, da bom zmagala,« je dejala 20-letna Kozinova, ki je zelo ponosna, da bo lahko boksala na takšnem spektaklu.

Trener Rudolf Pavlin je ob tem zaupal, da se bosta Ema in Maria udarili za diamantni šampionski pas združenja WBC ter za naslova svetovne prvakinje v supersrednji kategoriji po različicah IBA in WBO. Na spektaklu, ki ga bodo začinili glasbeni vložki rockovskih skupin (Seven Days in May, John F. Doe), se bodo predstavili tudi naši vrhunski profesionalni boksarji Tanja Ovsenik, Andrej Baković in Aljaž Venko ter mojstri v mešanih borilnih športih (MMA), kot so Bojan Kosednar, Lemmy Krušič, Jakob Nedoh itn.

Komentarji: