Lepa nagrada za norveškega šampiona

Magnus Carlsen je v svojo korist odločil zaključni letošnji turnir zmagovalcev serije hitropoteznih turnirjev.
Fotografija: Magnus Carlsen je dobil zaključni turnir zmagovalcev serije hitropoteznih turnirjev. FOTO: Aude Guerrucci/Reuters
Odpri galerijo
Magnus Carlsen je dobil zaključni turnir zmagovalcev serije hitropoteznih turnirjev. FOTO: Aude Guerrucci/Reuters

Norveški šahovski šampion Magnus Carlsen je v svojo korist odločil zaključni letošnji turnir zmagovalcev serije hitropoteznih turnirjev. Skandinavski zvezdnik je bil v finalu v Torontu dvakrat z 2,5:1,5 boljši od Američana Wesleyja Soja, s tem pa je osvojil glavno nagrado serije v višini 200.000 dolarjev (183.000 evrov).

Carlsen je v seriji Champions Chess Tour, ki jo je priredila spletna platforma Chess.com, osvojil tri od šestih turnirjev. V finale se je uvrstilo najboljših osem igralcev serije, najboljša pa sta bila Magnus in Wesley.

V odločilni včerajšnji partiji je norveški as, ki je zaradi pomanjkanja motivacije izpustil letošnje svetovno prvenstvo, našel prave odgovore za nevarno odprtje Američana filipinskega rodu. Na koncu je izsilil neodločen izid in z njim osvojil še drugi niz finala z 2,5:1,5.

Edino zmago drugega niza je Carlsen zabeležil dan prej za skupno vodstvo z 2:1. Partiji pred tem sta se razpletli z neodločenim izidom. Carlsen je v odločilnem nizu beležil natančnost 98,1 odstotka. Z zmago ostaja edini prvak serije Champions Chess Tour od leta 2021.

Preberite še:

Komentarji: