Maruša Mišmaš najhitrejša, toda ostala brez boja za zlato

Finale dvoranskega evropskega prvenstva v teku na 3000 metrov na Poljskem bo v petek ob 21. uri.
Fotografija: Maruša Mišmaš (v ospredju med tekmo v Dohi) je na Poljskem odlično pripravljena. FOTO: Ibraheem Al Omari/Reuters
Odpri galerijo
Maruša Mišmaš (v ospredju med tekmo v Dohi) je na Poljskem odlično pripravljena. FOTO: Ibraheem Al Omari/Reuters

Maruša Mišmaš Zrimšek je bila v današnjih kvalifikacijah dvoranskega evropskega prvenstva v atletiki v Torunu, v katerih je sprva dosegla najboljši čas v teku na 3000 metrov (8:52,22), naknadno diskvalificirana. Na to odločitev se je vodstvo slovenske reprezentance neuspešno pritožilo. Grosupeljčanka je bila favoritinja za najvišja mesta, na prvenstvu je imela najboljši čas med prijavljenimi, zmagala je tudi v drugi kvalifikacijski skupini in bila najhitrejša med vsemi.

Slovenko so diskvalificirali, ker je stopila izven proge, je pojasnil vodja slovenske reprezentance Matija Šestak, ter dodal, da se je to zgodilo, ker je Mišmaš Zrimškovo od zadaj porinila španska tekmovalka. Dogodek so preverjali tudi z video analizo.


Klara Lukan ni tekla dovolj hitro za finale


Klara Lukan, druga Slovenka v tej disciplini, je tekla v prvi skupini in bila v njej 10. (9:06,82), prehitela je dve tekmovalki. Prve štiri iz vsake izmed obeh skupin ter še štiri najhitrejše po času so se uvrstile v zaključni tek prvenstva.

Na Poljskem se bo v petek uradno začelo, tudi s prvimi končnimi odločitvami, prvo veliko tekmovanje v kraljici športov po svetovnem prvenstvu v Dohi septembra in oktobra 2019. Prve kvalifikacijske tekme so bile že danes, ko sta v 14-članski slovenski reprezentanci prvi na tekmovališče stopili slovenski predstavnici v najdaljši tekaški disciplini EP, preostali bodo v naslednjih treh dnevih, večina že v petek.

Preberite še:

Komentarji: