Po zlati Kaji na zmagovalnem odru tudi bronasti Martin (VIDEO)

Hojak podvig Kajzerjeve na judoistični veliki nagradi v Tel Avivu dopolnil z odličnim tretjim mestom.
Fotografija: Martin Hojak (v modrem kimonu) je v obračunu za bronasto kolajno premagal Italijana Giovannija Esposita. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Martin Hojak (v modrem kimonu) je v obračunu za bronasto kolajno premagal Italijana Giovannija Esposita. FOTO: AFP

Tel Aviv – Le dan po velikem zmagoslavju Kaje Kajzer (do 57 kg), še ne 20-letne judoistke Bežigrada, se je na uvodnem letošnjem turnirju za svetovni pokal v judu na zmagovalni oder povzpel tudi njen klubski kolega Martin Hojak. Ljubljanski borec se je po petih zmagah in enem porazu na veliki nagradi Izraelu ovenčal z bronasto kolajno v kategoriji do 73 kilogramov.

Hojak je tekmovanje v Tel Avivu začel odlično. Z iponi je po vrsti premagal Monačana Cedrica Bessija (10:0), Avstrijca Lukasa Reiterja (10:0), Južnokorejca Changrima Ana (10:0) in Tadžikistanca Behruzija Hojazodo (10:0). V polfinalu je moral nato Martin priznati premoč italijanskemu zvezdniku Fabiu Basileju (0:10), olimpijskemu prvaku iz Ria de Janeira v kategoriji do 66 kilogramov, nakar je v dvoboju za tretje mesto ugnal njegovega rojaka Giovannija Esposita (10:0).


Pogačnikova sedma, Leškijeva deveta


Anka Pogačnik (do 70 kg) je po zmagah nad Danko Emilie Sook (10:0) in Nemko Giovanno Scoccimarro (7:0) ter porazih s Španko Ai Tsunoda Roustant (0:10) in Kanadčanko slovenskega rodu Kelito Zupancic (0:7) zasedla sedmo mesto, Andreja Leški (do 63 kg) pa je po zmagi nad Nizozemko Geke Van Den Berg (10:0) in porazu z Južnokorejko Hee Ju Han (10:0) pristala na devetem mestu.

Jutri bosta Slovenijo na turnirju za veliko nagrado v Izraelu, kjer moči meri 547 judoistov iz 83 držav, zastopala še Patricija Brolih (do 78 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg).

Preberite še:

Komentarji: