Sašo Boškan podrl mejnik Petra Mankoča

Po 19 letih novi državni rekord na 200 m prosto v moški konkurenci.
Fotografija: Janja Šegel bo drevi že drugič nastopila v finalu evropskega prvenstva. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Odpri galerijo
Janja Šegel bo drevi že drugič nastopila v finalu evropskega prvenstva. FOTO: Antonio Bronić/Reuters

Naš mladi reprezentant Sašo Boškan je z odličnim dopoldanskim plavanjem napovedal imenitno nedeljo na evropskem prvenstvu v Rimu. Boškana, plavalca Triglava iz Kranja, nihče med stroko ni posebej omenjal v napovedih pred odhodom v Rim, kjer pa je navdušil z nedeljskim odličnim dopoldanskim plavanjem na 200 m prosto. S časom 1:48,08 je za 84 stotink izboljšal kar 19 let star državni rekord Petra Mankoča.

image_alt
Janja Šegel blizu kolajni, tudi Katja Fain ni bila daleč

Z 11. dosežkom predtekmovanja se je tako Gorenjec uvrstil v popoldanski polfinale, pred katerim je povedal: »Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Nov državni rekord sem dosegel in tako tudi uvrstitev v polfinale. To je bil glavni cilj. Popoldne si želim prebiti mejo 1:48. Če bo ta izid zadostoval za finale, bo to zame zelo nepričakovano. Seveda pa si najprej želim izboljšati čas iz kvalifikacij.« 

Želel prebiti magično mejo, a je bila želja prevelika

Naš upokojeni plavalni as Mankoč pa se je pri priči s čestitko nasledniku oglasil na družbenem omrežju. V polfinalu je Boškan nato s časom 1:48,49 zasedel 13. mesto – za finalom je zaostal sekundo in 37 stotink. 

»Dirka je bila težka, s 13. mestom sem zadovoljen in tudi rezultat je dober. Želja, prebiti magično mejo, je bila očitno prevelika in sem v zadnjih metrih tekme pogorel. Svoj cilj sem z državnim rekordom in uvrstitvijo v polfinale dosegel in zdaj grem lahko samozavestno v naslednji start, ki bo v torek, 100 m hrbtno,« je dejal Boškan.

Na 200 metrov prosto je nastopil tudi Primož Šenica Pavletič (1:51,06), ki je osvojil 33. mesto. Anže Ferš Eržen je s časom 26,40 osvojil 39. mesto na 50 metrov hrbtno.

Preberite še:

Komentarji: