Slovenci še korak do olimpijskih iger

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na ekipnem svetovnem prvenstvu v Južni Koreji po zmagi proti Braziliji blizu izpolnitve cilja.
Fotografija: Eno, a zelo pomembno točko slovenskih namiznoteniških igralcev v južnokorejskem Busanu je za zmago proti Braziliji po hudem bolju prispeval Deni Kožul. FOTO: Kim Hong-ji/Reuters
Odpri galerijo
Eno, a zelo pomembno točko slovenskih namiznoteniških igralcev v južnokorejskem Busanu je za zmago proti Braziliji po hudem bolju prispeval Deni Kožul. FOTO: Kim Hong-ji/Reuters

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na ekipnem prvenstvu v južnokorejskem Busanu blizu izpolnitve cilja, uvrstitve v osmino finala, ki bi morala po izračunih vodstva ekipe zadostovati za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu. V drugem krogu predtekmovalne skupine 7 je zabeležila drugo zmago, po Singapurju je bila boljša še od Brazilije.

Prvo nosilko skupine, ki pa na prvenstvu igra brez najboljšega posameznika, sedmega igralca sveta sveta Huga Calderana, je premagala 3:1. Dve točki je osvojil Darko Jorgić, eno pa Deni Kožul.

Pomembno zmago, s katero Slovenija sama vodi na lestvici skupine in je edina, ki je dvakrat zmagala, je tlakoval Kožul, ki je po ogorčenem boju ugnal 84. igralca sveta Vitora Ishiya, odločilni niz je dobil z 11:6. Drugo točko je prispeval Jorgić, nato je Peter Hribar svoj dvoboj izgubil z 2:3, toda Jorgić je bil v dovolj dobri formi, da je svojega drugega tekmeca premagal s 3:0 in Sloveniji zagotovil zmago.

V predtekmovalni skupini se bo Slovenija merila še s Kanado in Malezijo.

Izidi:

Deni Kožul – Vitor Ishiy 3:2 (-12, 4, 4, -6, 6);

Darko Jorgić – Teodoro Guillherme 3:0 (4, 9, 4);

Peter Hribar – Carlos Ishida 2:3 (-5, 4, -6, 8, -8);

Jorgić – Ishiy 3:0 (8, 8, 5).

Preberite še:

Komentarji: