Tine Urnaut: »Skupaj z navijači lahko spišemo zgodovino«

Srebrni odbojkarji, junaka Vuelte in kajakaši so se na Kongresnem trgu srečali z množico navijačev.
Fotografija: FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Voranc Vogel/Delo

Za srebrne slovenske odbojkarje, junaka kolesarske Vuelte ter slovenske kajakaše in kanuista je bil danes poseben dan. Občutke športnega uspeha so lahko delili s svojimi, domačimi navijači. Več tisočimi, na Kongresnem trgu se je zbralo ogromno ljudi.

Zatem ko je odbojkarje že ob vrnitvi v domovino sredi noči na Brniku pričakalo kakih 200 najzvestejših navijačev, je bilo sredi prestolnice mogoče popoldne čestitati tudi obema kolesarskima junakoma z Vuelte Primožu Rogliču in Tadeju Pogačarju ter kajakaški ekipi s svetovnega prvenstva, prav tako v Španiji, predvsem svetovnima prvakoma v slalomu Evi Terčelj in Nejcu Žnidarčiču ter bronastemu Luki Božiču.





Eva Terčelj, Nejc Žnidarčič in Luka Božič so na Kongresnem trgu prvi stopili na oder, zatem Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki sta bila še včeraj na svetovnem prvenstvu, pridružil se je tudi predsednik kolesarske zveze Slovenije Tomaž Grm.

»Vsak športnik si želi, da bi vsaj enkrat v življenju doživel takšen veličasten sprejem,« je povedal Roglič.

FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo


Nekaj pred šesto uro, okoli pol ure kasneje od napovedi, pa so oder končno zavzeli srebrni odbojkarji pod vodstvom kapetana Tineta Urnauta in trenerja Alberta Giulianija ter v družbi drugih članov strokovnega štaba.

Reprezentanti so se na odru navijačem ničkolikokrat zahvalili za podporo med evropskim prvenstvom v Ljubljani in Parizu. Navdušene besede so tekle o lepoti tega, da si del takšne zgodbe, o ponosu, o zapiranju ust skeptikom in neizbežnih cmokih v grlu pri odločilnih tekmah. O razočaranju po včerajšnji finalni. Cmok po porazu bo še dolgo ostal, a bo morda izginil po kvalifikacijah za olimpijske igre, če bodo uspešne. Slovenska odbojka bo ostala krasna, so zagotovili reprezentantje.

FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo


»Nobena medalja ni niti približno toliko vredna kot to, da ste navijači vedno z nami, na vsaki tekmi, po zmagi in po porazu,« je navijačem povedal kapetan Urnaut. »Na krilih vašega navijanja smo premagali evropske in svetovne prvake, škoda le, da finale ni bil v Stožicah.« Prepričan je, da lahko skupaj z navijači spišejo zgodovino.

Trener Giuliani je le na hitro pritisnil spominski selfie z množico navijačev v ozadju in povedal eno samo besedo, namreč hvala, nazadnje pa se je oglasil še predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret, ki je na oder znova pozval vse športne junake.

FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo


Sprejem odbojkarjev je bilo sicer mogoče spremljati že nekaj pred njihovim prihodom na Kongresni trg. Najprej so se pri Prulskem mostu vkrcali na ladjico, zraven je bil tudi Roglič, njihove kratke poti po Ljubljanici proti centru pa bilo kmalu konec. Tako so lahko navijači srebrne fante pozdravili že na poti od Šentjakobskega mostu do Tromostovja.

FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo


FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo




Sprejem je bil zadnje dejanje letošnje reprezentančne sezone odbojkarjev, saj bodo njeni člani od jutri dalje znova pod okriljem svojih klubov. Veliko čustev je zapolnilo Kongresni trg, ob športnikih je zbrane na njem ogrevala predvsem pevka Nina Pušlar, ob koncu še Jan Plestenjak. Slišala se je tudi himna odbojkarskega prvenstva, ki jo je napisala slovenska glasbenica Eva Pavli, prav tako tudi slovenska Zdravljica, le da je ta donela iz tisočev grl.



Odbojkarji so pristali v Sloveniji sredi noči s posadko Adrie Airways in z letalom CRJ900. FOTO: posnetek zaslona/STA
Odbojkarji so pristali v Sloveniji sredi noči s posadko Adrie Airways in z letalom CRJ900. FOTO: posnetek zaslona/STA

Komentarji: