V Barceloni brez gledalcev

Dirka formule 1 v Barceloni bo letos potekala brez gledalcev, so sporočili prireditelji.
Fotografija: Italijanski voznik Antonio Giovinazzi med treningo v Imoli. FOTO: Miguel Medina/AFP
Odpri galerijo
Italijanski voznik Antonio Giovinazzi med treningo v Imoli. FOTO: Miguel Medina/AFP

Dirka formule 1 v Barceloni bo letos potekala brez gledalcev, so sporočili prireditelji. Odločitev je padla po posvetu z lokalnimi katalonskimi oblastmi zaradi strožjih ukrepov. Dirka v Kataloniji bo 9. maja. Kot so sporočili prireditelji, so jih pristojne zdravstvene oblasti obvestile, da zaradi trenutnega položaja, povezanega z novim koronavirusom, ni možna izpeljava dirke z udeležbo gledalcev.


V Bahrajnu so dovili navzočnost navijačev


Nova strožja pravila, ki zadevajo tudi športne prireditve, bodo tam veljala od 26. aprila, prireditelji pa so pojasnili, da ne morejo že zdaj predvideti, kakšni bodo ukrepi za konec tedna, ko bo na sporedu dirka, zato so se že zdaj odločili za tekmovanje brez prisotnosti gledalcev. Po prvotnih načrtih so sicer nameravali ogled dovoliti manjšemu številu obiskovalcev in so tudi že začeli prodajati vstopnice. Tistim, ki so jih kupili, bodo zdaj kupnino vrnili.

Dirka ta konec tedna v Imoli prav tako poteka brez gledalcev, medtem ko so v Bahrajnu na prvi postaji sezone 2021 dovolili ogled dirke tistim navijačem, ki so že cepljeni, in tistim, ki so preboleli okužbo s covidom-19.

Preberite še:

Komentarji: