Vroč krompir v rokah nekdanjega slovenskega selektorja

Srbski tisk: Blic ob evforiji tudi o še zelo zahtevni poti k želeni uvrstitvi na OI 2020.
Fotografija: V Srbiji ne skrivajo ponosa ob novem odbojkarskem podvigu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
V Srbiji ne skrivajo ponosa ob novem odbojkarskem podvigu. FOTO: AFP

Povsem razumljiva in pričakovana je vznesenost, ki je že takoj po koncu finalne tekme evropskega prvenstva v odbojki pospremila v srbskem prostoru končni razplet. Dan pozneje pa seveda ni bilo časnika, ki ne bi udarnih naslovnic namenil zlati kolajni izbrancev Slobodana Kovača.

Veselju omenjenega selektorja ni bilo konca, dobro je pripravil svoje moštvo na prvenstvo, na katerem to ni doživelo niti enega poraza, obenem pa je v sklepni predstavi ugnalo slovensko vrsto, ki jo je na prejšnjem prvenstvu vodil prav Kovač. Pripada sicer rodu odličnih srbskih odbojkarjev z naslovom olimpijskih prvakov v Sydneyju 2000, posebej pa so nanj ponosni v Novem Sadu, kjer je igral štiri sezone, nato pa nadaljeval svojo pot pri cenjenih klubih v tujini. 



Slovenci so drugič odbojkarski evropski podprvaki. FOTO: Martin Bureau/Afp
Slovenci so drugič odbojkarski evropski podprvaki. FOTO: Martin Bureau/Afp


Tako je tudi Dnevnik, osrednji časnik omenjene vojvodinske metropole, izčrpno poročal o uspehu odbojkarjev v Parizu, posebej pa poudaril zanimive besede reprezentanta, doma prav iz Novega Sada, Nikole Jovovića: »Zgledovali smo se po naših dekletih (ženski odbojkarski reprezentanci Srbije, o. p.), ki se vedno znova z velikih tekmovanj vračajo z zlatimi kolajnami, zdaj je napočil čas tudi za nas. Upam, da bo zdaj veliko otrok zaradi deklet in nas začelo trenirati odbojko.«

Tradicionalno vodilni resni dnevni časnik v državi, Politika, je med prvimi odmevi poudaril besede srbskega selektorja o vročem krompirju v rokah: »Vem, bil je to vroč krompir, ker sem s treningom poskusil doseči rezultat.« Lahkotnejše Večernje novosti pa so med naslovi iz Pariza izbrale tudi citat najboljšega igralca prvenstva Uroša Kovačevića, nekoč na Bledu odbojkarja ACH Volleya: »Nihče razen nas ni pričakoval takšnega uspeha!«

V Srbiji ne skrivajo ponosa ob novem odbojkarskem podvigu. FOTO: Martin Bureau/Afp
V Srbiji ne skrivajo ponosa ob novem odbojkarskem podvigu. FOTO: Martin Bureau/Afp


Pri Blicu, vplivnem dnevnem tabloidu, so objavili objem Kovačevića s svojo izvoljenko Glorio Baldi, svetlolaso odbojkarico Trentina. Sicer pa je ta časnik poročilo s finalne tekme naslovil z Modra rapsodija, Srbija je zlata, naslov komentarja pa je bil: Dobrodošli v deželo odbojke. Vrstili so se hvalospevi tako na račun moške izbrane vrste kot tudi ženske, a obenem tudi zapis, da bo pot do olimpijskega Tokia še zelo zahtevna, saj bo treba na kvalifikacijskem turnirju v Berlinu, januarja 2020, premagovati tudi reprezentance zelo vidnih vlog na tem EP, med drugim tudi finalno tekmico Slovenijo.

Športni dnevnik Sportski žurnal je dve tretjini naslovnice namenil slavnostni fotografiji odbojkarjev s pripisom Srbija vlada v Evropi, na spletni strani Kurirja, podobno zelo branega tabloida kot Blic, pa so objavljali številne videoposnetke slavja na igrišču in v slačilnici ter napovedali ponedeljkovo večerno veselico ob vrnitvi reprezentance v domovino.

V Srbiji ne skrivajo ponosa ob novem odbojkarskem podvigu. FOTO: Martin Bureau/Afp
V Srbiji ne skrivajo ponosa ob novem odbojkarskem podvigu. FOTO: Martin Bureau/Afp

Preberite še:

Komentarji: